Susret sestara suradnica u pastoralnom radu i animatora Društva Prijatelja Malog Isusa

Susret sestara suradnica u pastoralnom radu i animatora Društva Prijatelja Malog Isusa

Subota, 24. 2. 2018.

U Kući Navještenja na Gromiljaku 24. veljače 2018. održan je susret sestara suradnica u pastoralnom radu Družbe sestara Služavki Malog Isusa i animatora Društva Prijatelja Malog Isusa (Sarajevo, Vitez, Neum, Gromiljak). Tema susreta bila je Radost Evanđelja.

Uvodnu riječ dobrodošlice svim nazočnim uputila je pročelnica DPMI s. Danica Bilić pozvavši ih odmah na početku na zajedničku molitvu blagoslova za uspješan nastavak rada i druženja. Slijedilo je pojedinačno predstavljanja svih sudionika.
Nakon upoznavanja fra Miro Jelečević, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, održao je predavanje na temu Radost Evanđelja. Upravo taj naziv Radost Evanđeljanosi prva apostolska pobudnica pape Franje objavljena 2013. godine. U svojoj pobudnici Papa na jednostavan i svima razumljiv način progovara o istinskoj potrebi nove evangelizacije u čijoj bi srži bila radost i otvorenost prema bližnjemu. On se dotiče i svih problema s kojim se Crkva današnjice suočava, ali ističe i veliku odgovornost svih vjernika kao vjerodostojnih svjedoka Evanđelja. U središtu pastoralnog djelovanja Crkve moraju biti ljudi koji trebaju Boga. Stoga je kao putokaz svim vjernicima fra Miro osobito istaknuo Papine riječi - Svaki put kada susretnemo drugoga s ljubavlju, naučimo nešto novo o Bogu. Na kraju pobudnice istaknuta je i revolucionarna snaga nježnosti i ljubavi u liku Djevice Marije koju Papa naziva Majkom evangelizacije.
Uslijedio je rad u skupinama, a sudionici su razgovarali o tome koliko je u današnjoj Crkvi uistinu prisutna radost Evanđelja koja je dovoljno moćna mijenjati naše društvo i život svakog pojednica nabolje. Nakon rada u skupinama slavljena je sv. misa u samostanskoj kapelici koju je predvodio fra Miro Jelečević.
Nakon zajedničkog ručka pojedine skupine predstavile su svoja razmatranja, a zaključak je bio da su svi vjernici pozvani biti istinskim svjedocima Kristova evanđelja u svakodnevnom životu. U zaključnoj riječi fra Miro je još jednom naglasio riječi da svaki put kad drugoga susretnemo s ljubavlju, imamo priliku učiti nešto novo o Bogu. 
Na kraju susreta s. Danica Bilić je zahvalila svim članovima DPMI na otvorenosti i suradnji u pastoralnom djelovanju sestara SMI te dala smjernice za daljnje djelovanje tijekom 2018. godine.
Irena Kunštek, PMI - Gromiljak
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve