Susret sestara jubilarki i proslava jubileja

Susret sestara jubilarki i proslava jubileja

Nedelja, 17. 9. 2017.

Zaista je lijepo dočekati i u zahvalnosti proslaviti dvadesetpetu , a nadasve pedesetu godišnjicu služenja Malom Isusu u malima i potrebnima u Stadlerovoj Družbi.

Počele smo duhovnim vježbama u kući djeteta Isusa (Livno) pod vodstvom p. Ike Mandurića, duhovno bogate i nezaboravne kao i ambijent uz gostoprimstvo i slavlje 14.08.2017.g. 


Ispunjene radošću i duhovnim darovima, a dobrotom naših poglavarica 25.08.uz ostale naše sestre nas petnaest od pedeset godina i dvije od 25 godina autobusom iz Splita uputismo se na zahvalno hodočašće i to najprije mučeničkom gradu Vukovaru . Stupile smo na sveto tlo poškropljeno znojem, suzama i krvlju naših mučenika što je bilo veliko uzbuđenje te i u isto vrijeme tuga i radost što su naša braća i sestre po primjeru Isusa imali hrabrosti položiti život za domovinu i bližnje. Bratski smo dočekane od otaca Franjevaca koji nas predadoše voditeljima i pohodili smo najznačajnija i nama tako sveta mjesta mučeništva naših branitelja i civila. Nakon slavlja Sv. Mise i večere prespavasmo uz naš Dunav koji nam Bogu hvala ostade u Himni.

 26.08.2017.g. put nas vodi prema Slavonskom brodu. Odmorene i naspavane, radosne i raspjevane, nestrpljivo smo iščekivale doći u rodni grad našeg dragog utemeljitelja Stadlera. Zaista je lijepo stupiti na tlo kojim su trčale i koračale njegove dječačke noge što nas čini mlađima i radosnijima. I dođosmo pred Crkvu Gospe od Brze pomoći – Crkve njegova krštenja. Zaista koja je to blažena radost i osjećaj kao da vidimo njegove roditelje koji ga sretni donose kao da smo i mi prisutne u njegovom krštenju, a on i oni našemu zahvalnom slavlju i danu Družbe.

 Uz to je bio dojmljiv i susret sa sestrama iz drugih provincija. Sv. Misu zahvale Bogu za Družbu i dar služenja u proteklim godinama nas dvadesetdvije od pedeset i tri od dvadeset pet godina predslavio je Đakovački biskup Đuro Hranić sa još pet svećenika. Njegova radost vidljiva je u držanju, homiliji sa Biskupovim štapom kojega je u ono vrijeme naš Utemeljitelj darovao Biskupu Štrosmajeru što je bio znak da nam je radosno došao da s nama proslavi naša slavlja. Biskupova radost i jednostavnost uz jednostavnost naše Časne Majke Radoslave posebno se doživjela kod zajedničkog ručka, gdje su naše mlade sestre novakinje i kandidatice izvele bogati čestitarski program u riječi i pjesmi. Hvala im. Poslije podne stopama malog Stadlera pošle smo u Crkvu otaca Franjevaca pomoliti se majci našoj i njegovoj gdje je i on to često činio. Pozdravivši se s njime na njegovu trgu uputili smo se prema Zagrebu. Svugdje radostan i srdačan doček.

 Sutradan pohod našoj majci u Bistricu. Nakon Sv. Mise na kojoj smo bile pozdravljene i predstavljene od gospodina Župnika, pošle smo u Karmelski samostan svim sestrama, a posebno našoj kolegici sestri Natanaeli koja također slavi pedeset godina zavjeta gdje je došlo do obostrane radosti i čestitki.

Nakon te radosti odosmo se pokloniti i zahvaliti ljubavi Presvetoj Krvi Kristovoj u Ludbreg. Na povratku u Zagreb, a što drugo, nego poklon i preporuka našem dragom i nama već svetom Kardinalu Stepincu. U danu rastanka od našeg Zagreba pohodismo Kraljevac – mjesto naše formacije i pohodismo naše sestre starije i bolesne, a posebno nepokretnu kolegicu sestru Julijanu.

 Zatim smo pošli u Novu Ves gdje su većini od nas počeli prvi kandidaturski koraci. I tu nas dočekaše naše sestre srdačno i radosno kao i svugdje gdje smo došle. Hvala svima.

 Na kraju uz pozdrav svima i našem Zagrebu ispunjene zadovoljstvom i zahvalnošću uputismo se našim zajednicama uz još jednu radost, a to je što smo se u Karlovcu susreli sa Sv. Josipom – našim zaštitnikom u njegovom i našem svetištu. Koliko nas Sv. Josip voli da su kod našeg dolaska svečano zazvonila crkvena zvona, a župnik Sente na ulasku u Crkvu škropio blagoslovljenom vodom. Nakon kratko iznesene povijesti Svetišta i molitve poželili smo da tu nekada proslavimo i dan provincije – ta njegove smo.  

 I na samom kraju što drugo nego zahvaliti najprije dragom Bogu, našem Utemeljitelju sluzi Božjem Josipu Stadleru, Časnoj majci s. Radoslavi, sestri Provincijalki i svim dragim sestrama koje smo susrele i od kojih smo svugdje srdačno dočekane.

 Zahvalne sestre slavljenice dvadesetpete i pedesete godine Svetih Zavjeta 2017. godine.

s. Martinka Bosančić

  Vijesti - Sve