Susret kandidatica Zagrebačke, Splitske i Sarajevske provincije

Susret kandidatica Zagrebačke, Splitske i Sarajevske provincije

Nedelja, 8. 1. 2012.

ZAGREB: Kažu da je susret ostvaren ako od njega nešto u nama ostaje. To bogatstvo iskusile smo mi – kandidatice Zagrebačke, Splitske i Sarajevske provincije na susretu u našoj Generalnoj kući u Zagrebu. Druženje je trajao 2 dana. Kroz to vrijeme rasle smo u zajedništvu, bogatstvu duhovnosti, dijeljenju iskustva, radosti i još puno toga dobroga. Susret je vodila naša časna Majka s. M. Ana-Maria Kustura koja nam je isticala važnost vjere i postojanosti u svijetu.


"Vjera nije kao nekada, ona danas postaje osobni izbor pojedinca do te mjere da čovjek negira Božju opstojnost." Majka nam je spomenula nekoliko činjenica iz apostolskog pisma pape Benedikta XVII "Vrata vjere". Važno je istaknuti da se na vjeri temelji sve, jer je ona sve što jesmo. Da bi lakše razumjele, Majka je podsjetila na apostole (njihove strahove, neodlučnosti,.. a nakon Uskrsnuća hrabrost, volju, spremnosti…) "Hodite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje.", te samu Blaženu Djevicu Mariju i njezino "Neka mi bude…"

Slušajući, postale smo bogatije za iskustvo vjere ali i svjesnije potrebe redovničkih zvanja u svijetu oko nas. Bile smo obogaćene zajedničkim iskustvima i mišljenjima te smo imale priliku dati najbolje od sebe u vrijeme rekreacije kad smo također podsjetile na važnost ljubavi u svojem životu, važnost "sporednih likova" u betlehemskoj štalici, te se prisjetiti tko su zapravo sveta tri kralja. Sve smo potkrijepile pjesmom i humorom!

Neka sve ovo što smo doživjele, prebirući ostane u nama kako bi i ovaj susret urodio plodom. Jer, "po plodu se stablo poznaje…"

kandidatica

  Vijesti - Sve