Susret Prijatelja Malog Isusa

Susret Prijatelja Malog Isusa

Subota, 27. 10. 2012.

U Mostaru - Centru Sv. Obitelji, održan je 27. listopada 2012. god u 14 sati susret članova prijatelja Maloga Isusa (PMI), što su ga organizirale s. Olga Kikić i s. Krunoslava Adžamić, a voditelj je bio don Ivo Šutalo, župnik iz Studenaca. Sestra Genoveva Rajić dovela je iz župe Gromiljak još četiri člana PMI, koji su sudjelovali na programu. 


Jako dobro i poučno predavanje don Ivan je održao na temu: Prijatelji Malog Isusa u Godini vjere. Poseban naglasak stavio je na današnje rašireno praznovjerje. Vjerovati u prazno! Ljudi se daju lako povesti za raznim glupostima koje nudi svijet. Znamo da nismo dostojni dolaska Gospodnjega, ali isto tako trebamo znati da Gospodin ljubi grješnike i da stalno traga za njima. Zato zamolimo Gospodina da uđe u naše tame, naše tegobe i boli, da uđe u one strane našeg života gdje smo više voljeli svoju nego Njegovu svetu volju. Potruditi se u ovoj Godini vjere dati više od sebe. Mogu li danas jednog siromaha, jednog bolesnika u neposrednoj blizini, jednog poznanika s posebnim potrebama, tjelesno ili duševno oslabljena smatrati svojim „ blagom „? Iz Evanđelja znamo: „ Gdje ti je blago, ondje ti je srce.“ Gdje je veća ljubav, tu postoji i najdublja povezanost s Bogom.  Pojačati i produbiti svoju molitvu. Na molitvi se otvaramo ljepoti, odnosu s bližnjima i susretu s Bogom. Makar naš razum i ne mogao shvatiti neizmjernoga Boga, mi se ipak, u svako vrijeme, možemo diviti Bogu u Njegovim djelima i na trenutak doprijeti do Njega, svojom sposobnošću da ljubimo. Gospodin vidi samo naša djela i upisuje ih u naše knjige života. Stoga, postanimo i ostanimo zahvalni za ono što jesmo i što imamo.

Pod sv. misom blagoslovljene su pristupnice i iskaznice PMI, koje su podijeljene u ruke članova koji su se za to priredili. Sedam osoba je pristupilo Društvu PMI, a tri osobe su dobile iskaznice sa svojim matičnim brojem i žigom PMI te potpisom predsjednice Društva PMI.

Članovi PMI treba da teže kršćanskom savršenstvu u duhu sluge Božjega, Josipa Stadlera. (članak 1.). Svoju životnu snagu treba da crpe iz Riječi Božje, molitve i dobrih djela. Traže sebe u betlehemskom otajstvu i Isusovu životu,  kako bi u svojoj obitelji, župnoj zajednici i drugdje ostvarivali evanđeoski ideal ljubavi prema Bogu i bližnjem ( članak 18.). Obilježiti svoj život Isusovim znakovima. Postati prijatelj Malenih. Usidriti svoj život uz Isusa te njegovu i našu Majku, Blaženu Djevicu Mariju, nebesku zaštitnicu Društva PMI.

Neka nas dragi Bog sve blagoslovi i izlijeva na nas svakodnevno obilje svoga milosrđa, ljubavi i dobrote!

Sandra Jozić, PMI

  Vijesti - Sve