Susret sestara predstojnica u samostanu “Antunovac”

Susret sestara predstojnica u samostanu “Antunovac”

Ponedjeljak, 3. 9. 2012.

ZAGREB: Susret odgovornih sestara započeo je euharistijskim slavljem koje je predvodio o. Antonio Čirko, karmeličanin koji je svoju propovijed temeljio na Lukinom evanđelju. Tema susreta bila je naše ZAJEDNIŠTVO. Svećenik je naglasio kako je Isus dolazio u susret ljudima. Uvijek je govorio ono što treba reći svakome pojedinome i svaki ga je razumio na drugačiji način. Isus, izgovorenim riječima dotiče ljudsko srce, kao i ovdje na euharistiji, molitvi, sastancima, ovakvim susretima, On prodire u našu nutrinu i govori nam istinu o nama. 


Kako prihvaćamo Njegovu istinu koju nam je uputio, o nama ovisi? Isus ukazuje na vrijednosti zajedničkog života i na probleme koji iz njega proizlaze. On se obvezao da će biti s ljudima do svršetka svijeta. Sada je s nama u radostima, naporima, križevima, suprotnostima i daje nam nadu i vjeru, da su sve osobe, s kojima dijelimo život, od Njega voljene. Sve događaje u životu, sve nesavršenosti naših zajednica potrebno je gledati kroz pozitivnu prizmu. Redovnički život je dinamičan i križevi nas drže budnima, a Bog nam povremeno šalje "manu" s neba da možemo ići naprijed. Zajednica je puna svježine i poleta kada se u njoj predano moli, jer molitva je "kisik" koji joj omogućuje duhovno disanje, a euharistija ujedinjuje sve sestre u zajedništvo. Tko prima Tijelo Kristovo postaje to Tijelo, Crkveno Tijelo. Sveti Agustin je rekao: Budite ono što primate i primite ono što jeste.

Susret je organizirala i vodila s. M. Katarina Penić-Sirak provincijalna glavarica, a svoju riječ ohrabrenja sestrama je uputila č. Majka s. M. Radoslava Radek, generalna glavarica. Sestre su promišljale koje su kvalitete potrebne za izgradnju zajedništva i što zajedništvo razgrađuje. U Godini vjere, sestre su odlučile obnoviti svoju vjeru, živjeti ispunjeno i jednostavno, potičući se međusobno na iskrenost, povjerenje, razumijevanje i prihvaćanje.   

  Vijesti - Sve