Susret za djevojke

Susret za djevojke

Nedelja, 30. 9. 2012.

ŽABLJAK-LOVNICA: U subotu, 29. rujna 2012. godine održan je u župi Žabljak susret za djevojke, a slijedeći dan, tj. 30. rujna za djevojke u župi Lovnica, na temu: Duhovni poziv. Na obadva susreta sudjelovale su uglavnom srednjoškolke. U Žabljaku je susret započeo molitvom u župnoj crkvi, a u Lovnici svetom nedjeljnom misom, koju je slavio župnik vl. Marko Lacić.


Predavanja je održala na naznačenu temu s. Ružica Ivić, u kojem im je približila dva lika, odnosno dva poziva. To je poziv Samuela iz Staroga Zavjeta i Mateja iz Novoga Zavjeta. Na temelju različitih fotografija koje su djevojke izabrale, svaka pojedinačno je razmišljala što bi to za nju značio duhovni poziv. Zanimljivo je da su obadvije skupine djevojaka rekle da im nikada nitko na ovaj način nije govorio o duhovnom pozivu. Aktivno su sudjelovale u zajedničkom razgovoru i neke od njih su rekle da bi se rado odazvale kad bi ih Bog pozvao, ali do sada nisu osjetile Božji zov. 

Zahvaljujući otvorenosti vlč. Boni Tomiću, župniku u Žabljaku, te vlč. Marku Laciću, župniku u Lovnici, sestre su već drugi puta mogle u ovim župama održati susret i na neki način nastaviti rad prema svom programu.

  Vijesti - Sve