Susret za djevojke u Sračincu

Susret za djevojke u Sračincu

Subota, 26. 10. 2013.

U subotu, 26. listopada 2013. godine, u župi sv. Arkanđela Mihaela u Sračincu, održan je susret za djevojke (krizmanice). Na poziv tamošnjeg  župnika vlč. Siniše Dudašek, susret su animirale sestre Služavke Maloga Isusa; s. Valerija i s. Viktorija. Na susretu su sudjelovale 22 djevojke koje su vrlo aktivno i kreativno  sudjelovale te pokazale svoje zanimanje za druženje sa sestrama.


Susret je započeo molitvom i međusobnim upoznavanjem, a potom su sestre predstavile svoju zajednicu i o. Utemeljitelja – Josipa Stadlera.

U katehezi, na temu - Dvorane Euharistije, djevojkama je  ponuđen duhovni pristup razumijevanja i shvaćanja Euharistije kao susreta s Prijateljem kojeg rado i često susrećemo, a koji nam uvijek ima nešto za reći i čije savjete volimo slušati; to je susret u kojem Prijatelju dolazimo onakvi kakvi jesmo i prinosimo Mu baš to svoje, malo i slabo što imamo, a On to preobražava i sjedinjuje sa svojom otkupiteljskom Žrtvom. Na kraju se sjedinjujemo i u sv. Pričesti blagujemo najdragocjeniji dar Isusove ljubavi nama, te same postajemo „pokaznica“, svetohranište, u koje Isus dolazi i želi biti nošen i viđen u svijetu kroz naš život.

U radionicama koje su uslijedile, djevojke su marljivo radile na „ izgradnji“ unutrašnjosti crkve otkrivajući važnost i značenje svakog detalja smještenog u prostoru crkve. Također su promišljale kako one šire Isusovo svjetlo nakon što su ga primile na sv. Misi te na koji način najbolje pokazuju Isusa u svom životu s kojim se u Pričesti sjedinjuju.

Djevojke su pokazale zanimanje za život i djelatnost sestara te izrazile svoju želju za posjetom samostanu gdje bi mogle više i bolje otkriti način života posvećenog Bogu.

Naš rad, molitvu i druženje okrunile smo slavljenjem Euharistije koju je predslavio kapelan Igor Radašić, a koncelebrirao župnik vlč. Siniša.

Zahvaljujemo  župniku, vlč. Siniši koji nas je pozvao i omogućio ovaj susret; kao i vlč. kapelanu koji nam je tijekom cijelog susreta bio na raspolaganju! Od srca zahvaljujemo dragom Bogu na svim milostima koje nam je svima podijelio toga dana i molimo da blagoslovi svaku mladu osobu koja iskreno traži Krista i želi biti na Njegovom putu!

s. Viktorija Predragović, SMI

  Vijesti - Sve