Sveta Misa zahvalnica za Dobročinitelje

Sveta Misa zahvalnica za Dobročinitelje

Petak, 12. 12. 2014.

U organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku slavljena je 13. prosinca 2014. u Kući Navještenja sveta Misa zahvalnica za Dobročinitelje, koju je predvodio vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u bogosloviji u Sarajevu. Na svetoj Misi sudjelovali su brojne obitelji iz župe Gromiljak, Kiseljak, Fojnica i Brestovsko.


Kršćanskim zajedništvom upućena je zahvalnost dragom Bogu za sve primljeno dobro od plemenitih ljudi iz raznih krajeva svijeta. Svetu Misu je uzveličao lijepim pjevanjem župni zbor iz Gromiljaka pod ravnanjem s. Danice Bilić. Uz obitelji primijećeno je da je bio veći broj manje djece, koje su njihovi roditelji doveli i s njima Bogu zahvaljivali.

U svojoj propovjedi vlč. Jakov se je osvrnuo na sveto vrijeme došašća i naše pripreme za Božić. Mi ljudi, kad čekamo nekog uglednoga i poznatog čovjeka, sve učinimo da to bude svečano, pompozno i protokolarno. Ništa ne smije biti pripušteno slučaju. Isus je, međutim, došao skromno, tiho, u najvećoj poniznosti. I došao je radi malenih, jednostavnih i poniznih ljudi. I mi pođimo u susret proslavi Isusova rođendana u želji, da ga proslavimo u oživljenoj vjeri i nadi i da mi svojim dobrim djelima dopustimo da se Mali Isus rodi u našim srcima, rekao je vlč. Jakov.

Nakon svete Mise bilo je zajedničko druženje i mogućnost međusobnog upoznavanja. Svi su bili radosni, da su na ovaj uzvišeni način mogli Bogu zahvaliti za primljena sta od drugih.

Važno je naglasiti da su mnoge obitelji i ostali potrebiti za vrijeme i poslije Domovinskog rata u BiH bili utješeni i ohrabreni dobrotom dobročinitelja iz mnogih krajeva svijeta. To je poticaj da plemenitim ljudima budemo duboko zahvalni i da nikad ne zaboravimo njihova brojna dobročinstva. I još do dan danas neke su udruge prisutne u BiH, i u svojim mogućnostima pomažu siromašne ljude i Ustanove koje se brinu za djecu bez roditeljske skrbi, djecu s posebnim potrebama i bolesnike. To su: Associazione Amici della Bosnia- udruga Prijatelji Bosne; Associazione Regina della pace- udruga Kraljice mira; Assocciazione di volontariato a braccia aperta con Maria- udruga dragovoljaca-otvorena ruka s Marijom; Assiocazione Servi inutili- udruga beskorisne sluge, udruga Cerino i ostali pojedinci. Svi su oni Isusova produžena ruka koji žele, ne samo darovati materijalne stvari potrebne za život, nego prije svega svima darovati Isusa.

  Vijesti - Sve