Otvorena  5. Međunarodna  izložba Božićnih jaslica

Otvorena 5. Međunarodna izložba Božićnih jaslica

Subota, 13. 12. 2014.

U Staroj gradskoj vijećnici u Splitu na Trgu, 13. prosinca otvorena je Međunarodna izložba jaslica koja je postavljena u organizaciji katoličke udruge Emanuel. Pokrovitelji izložbe su Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja i grad Split. Izložbu je otvorio pročelnik za kulturu dr. Siniša Kuko i uputio svima čestitku za ovaj lijepi i kulturni događaj , radost i mir za blagdane.


 Pozdravne riječi uz nadahnute misli o Kristovu rođenju izrekao je predsjednik udruge gosp. Gvido Piasevoli. Dječji poznati splitski zbor „Srdelice“obogatio je ovaj svečani događaj s nekoliko pjesama.

Uručene su zahvalnice pokroviteljima, sponzorima i izlagačima radova. Sudjelovale su autori iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Francuske i Bosne i Hercegovine. Na izložbi je predstavljeno 56 autora među kojima su i Prijatelji Malog Isusa iz Druge Gimnazije –Split uz mentorstvo s. Dolores Brkić koja je do sada četiri godine u nizu, postavljala inovativne jaslice u ime splitske provincije Služavki Malog Isusa. Na otvorenju izložbe uz s. Dolores, članove PMI-a,  nazočile su i s. Eduarda Marić  zamjenica  provincijalke, s. Leona Leventić i s. Jelena Marević. Posjetitelji će moći uživati do Bogojavljenja 2015. kroz umjetnička djela i izraze različitih kreativnosti Božićno Otajstvo Božje  ljubavi.

U Godini posvećenog života nastavimo biti RADOSNI NAVJESTITELJI  Božje riječi i dara kojeg nam podari Bog , radujući se jedni drugima.

  s.D.Brkić 

  Vijesti - Sve