Svetkovina Blagovijesti – Patron kuće u Gromiljaku

Svetkovina Blagovijesti – Patron kuće u Gromiljaku

Ponedjeljak, 8. 4. 2013.

U ponedjeljak, 8. travnja, u uskrsnom vremenu, zajednica sestara u Gromiljaku proslavila je svoj patron Blagovijesti. Svetu misu predvodio u 18 sati u kućnoj kapeli fra Damir Pavić, župnik u Brestovskom, u koncelebraciji sa župnikom iz Gromiljaka, preč. Markom Perićem.


U svojoj sadržajnoj propovjedi fra Damir je ukazao na dva bitna događaja u Bibliji koja se temelje na Božjoj Riječi. Prvo je stvaranje opisano na prvim stranicama knjige Postanka, kada Bog snagom svoje Svemoći govori: Neka bude svjetlost, neka bude svod posred voda, neka proklija zemlja… i bi tako. Drugo je u Novom Zavjetu kad je Bog po anđelu navijestio Mariji da će začet i roditi Isusa, ona odgovara: Neka mi bude tako, neka mi bude po Riječi Tvojoj! Po Njegovoj Riječi sve nastaje. Nije uvijek lako reći: neka mi bude po Riječi Tvojoj, Bože. Čestitajući sestrama blagdan Navještenja Gospodinova i patrona kuće, fra Damir je zaželio da taj - neka mi bude… zaživi u našim životima. To zapravo treba biti model života redovništva i svećeništva. To je smisao redovničkog poslanje i svakog našeg apostolata.

Sestre iz obližnjih zajednica (Sarajeva i Viteza) su svojim sudjelovanjem na svetoj Misi i obiteljskom stolu uzveličale slavlje. Među njima bila je i naša s. Vesna Mateljan, zamjenica časne Majke, koja nas je obradovala. Svima je zaželjela dobrodošlicu i zahvalila na dolasku s. Liberija Filipović, kućna poglavarica.

Uvijek je lijepo doživjeti radosno ozračje blagdana, koje dušu ispuni Gospodinovom prisutnošću i ljepotom sestrinskog zajedništva. To smo sve doživjele i ovoga puta u Gromiljaku.

  Vijesti - Sve