Svjedočenja u župi Potkraj

Svjedočenja u župi Potkraj

Nedelja, 14. 4. 2013.

U Župi Potkraj nedaleko od Travnika, na nedjeljnoj svetoj Misi u 11 sati koju je slavio župnik vlč. Viktor Šošić, bile su 14. travnja 2013. godine kandidatice predvođene njihovom prefektom s. Lucijom Blažević. Njima su se pridružile s. Ljubomira Žilić, s. Jelena Jovanović, novakinja druge godine, te s. s. Genoveva Rajić.


Bilo je lijepo i ugodno doživjeti punu crkvu vjernika, s kojima su sestre slavile najsvetija Otajstva svete vjere. Kandidatice Valentina i Nikolina su čitale misna čitanja, kao i predvođenje krunice prije Mise. Župnik je srdačno pozdravio sestre Služavke Maloga Isusa, posebno s. Ljubomiru, istaknuvši da je ona rodom iz župe Potkraj, čija se rodna kuća nalazi uz samu župnu crkvu. Zatim je dao riječ sestrama da župljanima predstave svog oca Utemeljitelja i Družbu sestara Služavki Maloga Isusa.

S. Lucija, zahvalivši župniku na gostoljubivosti i otvorenosti za suradnju, lijepo je prikazala život i djelo oca Utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera i Družbu. Podsjetila je da su sestre SMI djelovale u župi Potkraj (1970.-1972.), odakle je u Družbu stupilo nekoliko duhovnih zvanja. Progovorila je i o duhovnom pozivu i pozvala mlade da se ne boje Isusu reći svoj DA, da se okrenu pozitivnim stranama života i duhovnim vrjednotama.Ponudila je mogućnost djevojkama da preko vikenda posjete i proborave s kandidaticama ukoliko žele vidjeti i doživjeti način života u kandidaturi.

Nakon nje je s. Jelena govorila o svom zvanju i istakla da potječe iz obitelji u kojoj se nije puno prakticirala katolička vjera. Duhovni poziv osjetila je na sudjelovanju u jednom kampu za mlade, nakon čega je odlučila upisat studij teologije u Sarajevu. Upoznala je sestre Služavke Maloga Isusa, te je nakon dužeg razmišljanja odlučila postati njihova članica. Sada je u drugoj godini novicijata i, kako je rekla, osjeća se sretnom i zadovoljnom. Svi su je tom trenutku podržali burnim pljeskom. Osjetilo se jedno lijepo duhovno zajedništvo, što je zasigurno i mladima bio poticaj da razmisle o svom životnom opredjeljenju.

Po svršetku svete Mise bilo je druženje s vjernicima i župnikom pred crkvom i u župnom uredu. Ovo je drugi put u ovoj godini da sestre i kandidatice dolaze u župu Potkraj, u čemu veliku zaslugu ima župnik.

  Vijesti - Sve