Svjetski dan bolesnika - biti milosrdni

Svjetski dan bolesnika - biti milosrdni

Nedelja, 13. 2. 2022.

Tema 30. svjetskog dana bolesnika na blagdan Gospe Lurdske“ Budite milosrdni kao što je vaš Otac milosrdan „ ( Lk 6, 36)  svih papa Franjo potiče na ljubav i milosrđe prema bolesnima a ujedno hoće reći da zdravstveno osoblje ima veliko i bitno poslanje; Biti kao Otac i majka, milosrdni. Svrha ovog dana je podizanje svijesti za potrebe bolesnika i njihovu skrb. 


Milost je da duhovni dio u pripremi za ovaj dan a ujedno i molitva za bolesnike,  zahvalna molitva za zdravstveno osoblje je u vremenu devetnice za bl. ( sv. ) Alojzija Stepinca i blagdana Gospe Lurdske. U tom tijeku je i Stadlerov dan a na samom početku Prikazanje Gospodinovo – Svijećnica i dan posvećenog života. Izgleda kao da ponavljamo kalendar, ali punina ovih milosnih dana nam je blagoslov, poticaj i dar.

Naša voditeljica Društva PMI-a i pročelnica s. Dolores Brkić redovito pripremi konkretne obavijesti i poticaje te osvježi sve skupine u  provinciji preko animatora i sestara iz vijeća ...Animatori, Zrinka Ančić, Ankica Kaćunić, Ante i Meri Ribičić uvijek su savjet i podrška. Naša grupa PMi-a na Pojišanu ima milost redovitog  sudjelovanja na sv. Misama kroz devetnice i molitveno –karitativnom susretu na Stadlerovo. Budući da smo još u nekim mjerama Pandemije, Dan bolesnika organiziran je uz misno slavlje  pohoditi svatko osobno jednog bolesnika  člana Društva, njihovih obitelji ili župljanina. Uvijek je poticaj i posvješćivanje da prvo budemo milosrđe, ljubav, pažnja u vlastitim obiteljima. Ako nije moguća posjeta onda putem medija i nadasve molitvom. Zatim, gdje je god bilo potrebno da potrebnim ljudima pomognemo doći do crkve gdje je uz misno slavlje  i podjela Bolesničkog pomazanja. U papinoj poruci za ovogodišnji dan bolesnika čitamo biblijski tekst, Isus – Očevo milosrđe. On je slao učenike da navještaju evanđelje i liječe bolesne ( usp Lk 9, 2).  Prijatelji Malog Isusa kao i sestre Služavke Malog Isusa prvenstveno su pozvani naviještati radost da „Isus liječi svaku bolest i nemoć „ .

Bilo je lijepih i radosnih susreta, telefonskih poziva koji ohrabruju , zajedništva u crkvi na Misi, zahvalna molitva Isusu za one koji se brinu o bolesnicima u raznim ustanovama. LJUBAV UVIJEK PRONAĐE PUT ! Svih je dirnula rečenica iz papine Poruke za ovaj dan upućena zdravstvenom osoblju, kao i svima koji na bilo koji način pomažu bolesnicima: VAŠE RUKE DOTIČU KRISTA PATNIKA.

 PMI – Split, Pojišan    

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve