Svjetski dan misija na Novoj vesi

Svjetski dan misija na Novoj vesi

Utorak, 25. 10. 2022.

Povodom Svjetskog dana misija, Prijatelji Malog Isusa iz župe sv. Ivana Krstitelja na zagrebačkoj Novoj Vesi organizirali su prikupljanje sredstava za misionarke Služavke Malog Isusa na Haitiju.
Sredstva prikupljena prodajom rukotvorina izrađenih na radionicama namijenjena su za izgradnju Kuće Malog Isusa na Haitiju gdje će, uz Božju pomoć, niknuti ova kuća na dobrobit siromašnih i potrebitih u toj siromašnoj zemlji.
Kuća je još jedan u nizu projekata nastalih zalaganjem sestara misionarki Služavki Malog Isusa, s. Liberije i s. Ane.
Radovi na kući, kako su istaknule sestre, odvijaju se prema financijskim mogućnostima, stoga smo u nadi da će i ovaj velikodušni prilog župljana biti na slavu Božju kako bi Kuća Malog Isusa što prije bila otvorena.
Nakon nedjeljnog euharistijskog slavlja budući prvopričesnici izveli su prigodnu recitaciju o misionarima, a župljanima je pročitano i pismo sestara s Haitija.
Župnik, vlč. Ivan Lastovčić, u homiliji je istaknuo da misionarima možemo biti i u vlastitim obiteljima, na poslu, u župi.
I papa Franjo je na Svjetski dan misija istaknuo da je 'Crkva po svojoj naravi misijska'.
''Kao što je Krist prvi poslan, odnosno Očev misionar (usp. Iv 20, 21) i njegov 'vjerni svjedok' (usp. Otk 1,5), tako je i svaki kršćanin pozvan biti Kristov misionar i svjedok. A Crkva, kao zajednica Kristovih učenika, nema drugog poslanja nego evangelizirati svijet, dajući svjedočanstvo za Krista. Identitet Crkve je evangelizirati'', istaknuo je papa Franjo. 

 

Vlatka Polšak Palatinuš

PMI, Nova ves, Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve