Tako je Stadler činio

Tako je Stadler činio

Četvrtak, 8. 2. 2018.

Proglašena 2018. godina Stadlerovom, pa ima to svoju svrhu, potrebu i zadatak. Pomicati nam se na putu života po djelima milosrđa, kako nam pokaza naš sluga Božji Stadler kojeg je Isus dobro istrenirao.


Naša skupina Društva PMI-a na Pojišanu ozbiljno je shvatila svrhu Stadlerove godine. Svakog 8. u mjesecu imamo molitveno i karitativno djelovanje, prvog četvrtka dvosatno klanjanje pred Presvetim. U molitvenom lancu kroz Stadlerovu godinu svakog 1. u mjesecu( to je naš dan) sa srcem molitveno, prema ciljevima nastojimo biti aktivni. Tjedno, ali možemo reći skoro i svakodnevno nastojimo podijeliti iskustva i brigu kako pomoći Malom Isusu u potrebnom, posebno na duhovnom planu. Ujedno potičemo se, kako u ciljevima PMI- a stoji, „Živjeti od riječi Božje i Euharistije. To je naša snaga protiv „svakog Golijata „ u našem životu. 

Na blagdan bl. Alojzija Stepinca 10. veljače 2018. godine u prigodi Svjetskog dana bolesnika, pred blagdan Gospe Lurdske, posjetili smo štićenike u domu sv. Rafaela u Solinu. Organizirala nas je i bila s nama, naša pročelnica s. Dolores Brkić. Naglasila nam je u elektronskom obraćanju, da svakako posjećujemo starije i bolesne članove iz naših skupina , pa u župi a zatim one koji su u domovima i bolnicama. Ujedno je to već tradicija da pođemo zajedno,  Prijatelji sa splitskog Pojišana, Druge gimnazije- Split i Jesenica, u posjet solinskim štićenicima. Bilo je to jedno lijepo druženje  pjesmom i ugodnim razgovorom sa štićenicima i sestrama, koje su im kao prave duhovne majke. Osjeti se to po svemu. Bez obzira na naše male prigodne poklone, obostrano smo bili obogaćeni jer radost koja nam je u srce ušla, nije moguće kriti. Naš Bog je velik i svesilan ! Naš sluga Božji Josip Stadler nam je uzor i svijeća koja i danas svijetli svojim sestrama , Prijateljima Malog Isusa, Pastirima Crkve i puku Božjem.

 Zrinka Ančić – animatorica PMI-a, Split 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve