U Gromiljaku održan Kamp Bezgrešne

U Gromiljaku održan Kamp Bezgrešne

Subota, 9. 7. 2022.

U Duhovnom Centru “Kuća Navještenja” u Gromiljaku, od 1. do 3. srpnja 2022. godine, u organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa i animatora župe Imena Marijina. održan je 16. po redu Dječji kamp pod nazivom “Kamp Bezgrešne, 2022.”.

I ovog se ljeta na ovom iščekivanom susretu okupilo oko 100 djece i mladih koji su se kroz tri dana zajedno igrali, družili, molili i učili. Kamp je posvećen Bezgrešnoj Djevici Mariji pa su stoga igre i radionice bile osmišljene tako da djeca više upoznaju Bezgrešnu i razvijaju pobožnost prema Njoj.

Program je započinjao molitvom u 10 h, nakon čega su uslijedili razni plesovi i bansevi koje su predvodili animatori. Prva dva dana u prijepodnevnim satima djeca su kroz prigodne radionice učila o otajstvima krunice, ukazanjima BDM-e u Lourdesu i Fatimi, razvijala kreativnost i pjevala duhovne pjesme, a za poslijepodnevno vrijeme animatori su pripremili mnoštvo zabavnih i natjecateljskih igara u kojima nije nedostajalo ni smijeha ni znoja. Najljepši trenutak trodnevnog susreta i rada bilo je nedjeljno euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Imena Marijina na kojem su djeca sudjelovala pobožno i radosno animirajući pjevanje i liturgijska čitanja.

Program je završio u nedjelju u 16 h, a kao uspomenu na ovogodišnji susret djeca su dobila prigodne sličice sa likom Blažene Djevice Marije i posvetnom molitvom Njezinu bezgrešnom srcu, koje neka nas zagovara kod Gospodina i vodi putem svetosti.

Ovogodišnji projekt Dječjeg kampa ostvaren je zahvaljujući finansijskoj potpori NCM “Ivan Pavao II.”, volonterima iz Udruge “Milosrdno Srce”, župnika župe Imena Marijina iz Gromiljaka, roditeljima i animatorima, a najviše zahvaljujući dobrome Bogu koji nam daje htjeti i djelovati! Neka Mu je slava i hvala!

s. M. Jelena Jovanović

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve