U KRAŠIĆU PROSLAVLJENA DVADESETA OBLJETNICA PROGLAŠENJA BLAŽENIM KARDINALA STEPINCA

U KRAŠIĆU PROSLAVLJENA DVADESETA OBLJETNICA PROGLAŠENJA BLAŽENIM KARDINALA STEPINCA

Srijeda, 3. 10. 2018.

Dvadeseta obljetnica proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca svečano je proslavljena  u srijedu, 3. listopada u blaženikovoj rodnoj župi Presvetog Trojstva u Krašiću. Prvi dan trodnevne duhovne priprave započeo je u nedjelju 30. rujna, a svečano euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Denis Barić, tajnik Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Euharistijsko slavlje drugog dana trodnevnice predvodio je vlč. Domagoj Matošević, rektor svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Posljednji dan trodnevne duhovne priprave predvodio je vlč. Odilon Singbo, sveučilišni kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.


Nakon mise slijedilo je svjedočanstvo misionara Crkve u Africi. Svečano euharistijsko slavlje u srijedu 3. listopada u 12,00 sati predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s biskupima i svećenicima Zagrebačke metropolije. Kardinal Bozanić u svojoj homiliji rekao  je kako Krašić blaženog Alojzija ostaje mjestom pouke za sve koji žele lijepu i plemenitu Hrvatsku. 

Misu tog istog dana u 18,30 predvodio je vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promicatelj katoličkih poziva u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Nakon večernje mise slijedila je kateheza za mlade i zajedničko druženje u župnoj dvorani. 

U proslavi dvadesete obljetnice proglašenja blaženim sudjelovali su i Prijatelji Malog Isusa sa svojim sestrama Služavkama Maloga Isusa. Sudjelovali su na misnim slavljima, predmolili krunicu, pjevali i čitali na euharistijskim slavljima,  pomagali oko uređivanja crkve, primanja hodočasnika…

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve