U sarajevskoj katedrali obilježen Stadlerov dan u studenom 2020.

U sarajevskoj katedrali obilježen Stadlerov dan u studenom 2020.

Ponedjeljak, 9. 11. 2020.

U nedjelju, 8. studenog 2020. u sarajevskoj katedrali Presvetoga Srca Isusova obilježen je dan, kada se na poseban način prisjećamo prvog vrhbosanskog nadbiskupa Sluge Božjeg Josipa Stadlera i molimo za njegovo proglašenje blaženim i svetim. Uz molitvu za njegovo proglašenje blaženim, tog se dana vjernici Vrhbosanske nadbiskupije ugledaju u život sluge Božjega nadbiskupa Stadlera i mole za one koji se zalažu za njegovo proglašenje blaženim i svetim.

Euharistijskom slavlju u večernjim satima prethodila je molitva krunice uz prigodna razmatranja, koja su animirale juniorke sestra Služavki Maloga Isusa. Sveto Euharistijsko slavlje slavio je katedralni župnik vlč. Mato Majić. U uvodnoj misli župnik je podsvijestio važnost Euharistije u kojoj bismo trebali dragome Bogu zahvaliti na svemu što smo od njega primili. Posebno je istaknuo kako trebamo Bogu zahvaliti za slugu Božjega nadbiskupa Stadlera, što smo ga imali i što ga i dan danas imamo. Župnik je istaknuo da Stadler nije s nama prisutan fizički, ali njegov duh živi i djeluje.

U prigodnoj propovijedi vlč. Mato je progovorio o tome kako je važno biti svjestan tajni naše vjere. Snaga tajni naše vjere pomogla je mnogim svecima i sveticama da žive za Krista, unatoč mnogim poteškoćama. I Josip Stadler je bio svjestan kako je važno vjerovati, rekao je župnik. Trudio se svojim životom nositi zapaljenu svjetiljku onima koji su živjeli u tami, svojim životom je donosio nadu i Boga svima. Dopustio je Bogu da djeluje kroz njega, kazao je župnik te dodao da smo i mi pozvani na to da dopustimo Bogu da djeluje kroz nas i da svoje ime proslavljuje po nama.

Sveto Euharistijsko slavlje animirale su; čitanjem, pjevanjem i sviranjem sestre Služavke Malog Isusa. Po završetku popričesne molitve, kako je običaj, župnik, sestre i svi prisutni uputili su se prema grobu sluge Božjega nadbiskupa Stadlera, izmolivši molitvu za njegovo proglašenje blaženim i svetim, te za uslišanje molitava koje upućujemo Bogu po zagovoru njegova sluge nadbiskupa Stadlera.

 

s. M. Mihaela Martinović

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve