U župi Prozor obilježen završetak Listopadskih pobožnosti i primanje novih članova PMI

U župi Prozor obilježen završetak Listopadskih pobožnosti i primanje novih članova PMI

Nedelja, 31. 10. 2021.

U subotu, 30. listopada 2021. godine, u župi Prozor prigodnim programom  obilježen je završetak Listopadskih pobožnosti, a tijekom euharistijskog slavlja upriličeno je pristupanje Društvu Prijatelja Maloga Isusa.

U vremenu prije početka slavlja sv. mise, vjernici su kao što su to običavali kroz sve dane mjeseca listopada (izuzev nedjelja), zajednički molili otajstva Krunice koju su pored odraslih predmolili i mladi članovi župne zajednice.

Poslije završetka molitve Krunice i Litanija, nazočne je u ime PMI Prozor, pozdravio g. Vlado Kudić koji je izveo i prigodnu pjesmu.

Slavlje sv. mise uz suslavlje vlč. Josipa Antukića (župnog vikara) predslavio je vlč. Marko Tomić (mjesni župnik) koji je izrekao riječi poticaja, zahvale i čestitke.

Misna čitanja i tekst Molitve vjernika navijestili su župni čitači i ministranti.

Predvođeni s. M. Marinelom Zeko, članovi zbora Mladih uz sudjelovanje članova PMI, animirali su liturgijsko pjevanje.

Nakon Popričesne molitve, nazočnima se obratila s. M. Ana Marija Kesten, provincijska glavarica SMI Sarajevske provincije, a potom je uslijedio Obred primanja u Društvo PMI.

Šest župljanki pristupilo je ispred oltara te su na poziv s. Ana Marije zajednički izrekle svoja obećanja kojima su postale punopravne članice Društva PMI. Župnik vlč. Marko blagoslovio je Statute, iskaznice i Medaljice Maloga Isusa te ih uručio novim članicama.

U znak zahvale i poticaja, mladim predmoliteljima Krunice i ministrantima, u ime župe Prozor, prigodne poklone uručio je kapelan vlč. Josip.

U župnoj dvorani upriličeno je i druženje nazočnih.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve