„ZA MENE SE VRIJEDI BORITI‟ 

„ZA MENE SE VRIJEDI BORITI‟ 

Nedelja, 31. 10. 2021.

"Što god učiniste jednom od moje najmanje braće, meni učiniste.“ (Mt 25,45).

Ponukani ovim Isusovim riječima PMI iz Stenjevca opet su se sa radošću i ljubavlju molitvom priključili jesenskoj kampanji inicijative ”40 dana za život” za nerođene, koja je trajala od 22.09.-31.10.2021.

Preuzimanjem smjena bdijenja u trajanju po dva sata, bdjeli smo ispred KBC Sestre milosrdnice dva puta kao zajednica a naš prijateljice Malog Isusa Zora Antičević, Dragica Kolaković i Anđa Klarić preuzele su po nekoliko smjena u svakom tjednu.

U danonoćnom trajanju kampanje svaki dan je obilježen Molitvom dana, koja se sastojala od nakane, biblijskog teksta, razmatranja i molitve koju su pripremili svećenici i laici iz cijele Hrvatske. U molitvi dana osim za zaštitu života nerođene djece, molilo se za različite nakane; iscjeljenje rana pobačaja majki i očeva, obraćenje medicinskog osoblja koje ih izvršava, znanstvenike, zakonodavce, za pomoć bračnim parovima koji žele djecu za ispunjenjem njihove želje...

Našim bdijenjima i molitvama priključivale su se molitvene zajednice i pojedinci različitih životnih dobi od djece, mladih, odraslih, starijih, koji su svojom molitvom i vjernički svjedočanstvom ostavili na nas duboki vjernički dojam. U molitvenom dijelu svaki pojedinac koji nam se pridružio s radošću i očekivanjem je prihvaćao molitvu desetice Gospine, sv. Josipa, Djeteta Isusa i Bijele krunice ...

Poseban doživljaj za PMI bio 15.10. kada su nas je na mjestu bdijenja uz Bijeli križ i upaljene svjećice u obliku srca dočekala braća i sestre koji su s majkom iz molitvene zajednice Voltino došli na bdijenje jer se obilježavao Dan djece rođene za Nebo. To je dan kad se sjećamo sve one djece koja su rođena već usnula, koje su majke nosile pod svojim srcem, ali ih nisu držale u rukama. Toga dana našoj dvosatnoj molitvi se priključio Ante Čaljkušić predsjednik udruge „Hrvatska za Život“ i inicijative „40 dana za život“, koji je s plakatom u rukama molio za svoje dijete rođeno za Nebo i svu nerođenu djecu.

Dobri Bože, sve molitve koje su tijekom kampanje prinesene pred lice Tvoje po Tvom Sinu Isusu Kristu po svojoj blagosti milostivo usliši; nas PMI učvrsti u vjeri da budemo još ustrajniji molitveno u borbi za nerođene jer znajući da je svako dijete, veliko, željeno, planirano i voljeno od Tebe i da se za njega vrijedi boriti.

Anđa Klarić, PMI - Stenjevec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve