U Generalnoj kući proslavljena svetkovina Rafaelova i 127. rođendan Družbe

U Generalnoj kući proslavljena svetkovina Rafaelova i 127. rođendan Družbe

Petak, 27. 10. 2017.

U utorak 24. listopada 2017. godine diljem naše Družbe svečano je proslavljena svetkovina sv. arkanđela Rafaela i 127. rođendan Družbe. Za ovu našu svetkovinu pripremale smo se prigodnom trodnevnicom sv. Rafaelu zahvaljujući mu za sigurno vodstvo kroz prošlost i moleći nebesku zaštitu za budućnost.


Zajednica sestara u generalnoj kući imala je posebnu milost što je u predvečerje svetkovine sv. Rafaela ugostila uzoritog kardinala Vinka Puljića i svećenika vlč. Miodraga Brkana. To je bila prigoda da upravo na Dan utemeljenja Družbe u našoj kući posebnog i dragog nam gosta i Utemeljiteljeva nasljednika.

U jutro na sam dan sv. Rafaela Uzoriti i vl. Miodrag slavili su sv. Misu u kapelici kuće i prikazali ju za potrebe naše Družbe. Uzoriti nam je uputio i prigodnu propovijed te nas sve zajedno potaknuo da hrabro idemo stopama Isusa Krista kao što je to činio sluga Božji Josip Stadler i da kao duhovne njegove kćeri slijedimo u svom poslanju primjer njegova kreposnog života.

Na kraju dana u 18 sati u kapelici kuće svečanu sv. Misu predslavio je provincijal franjevaca glagoljaša fra Ivica Martinović u koncelebraciji svoje subraće franjevaca fra Zvonke i fra Hrvoja, i fra Mirka asistenta kod liturgijskog slavlja.

Na ovom sv. misnom slavlju okupio se veći broj naših sestara iz samostana Antunovac u Novoj vesi na čelu sa provincijskom glavaricom s. M. Petrom Marjanović, kućnom predstojnicom s. M. Mirjam Dedić. Slavlju su se pridružile sestre iz samostana Betlehem na Kraljevcu, iz Vojnog ordinarijata, iz samostana sv. Josipa na Črešnjevcu i sestre novakinje sa Kraljevca sa sestrom učiteljicom s. Genovevom Rajić. Liturgiju su uzveličale sestre svojim pjevanjem predvođene s. M. Imakulatom Lukač, vrhovnom savjetnicom. Ovom našem slavlju sv. Rafaela pridružila se i uvijek draga nam gošća dr. sc. Agneza Szabo.

Nakon sv. Mise slavlje Rafaelova nastavljeno je kod obiteljskog stola uz lomljenje kruha i riječi, uz čestitke, zdravice i pjesmu.

Zahvalne smo sv. Rafaelu što nas je i ove godine okupio na slavlje svog poslanika Oca nebeskoga i molimo ga da i dalje bdije svojom brižnom rukom nad svima nama, liječi nas u našim bolestima i prati na svim putima ovozemaljskog života.

Sveti arkanđele Rafaele, moli za nas!

(s.am)

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve