Uputi me Gospodine stazom svojih zapovijedi

Uputi me Gospodine stazom svojih zapovijedi

Subota, 22. 2. 2014.

U „Kući Navještenja“ na Gromiljaku 22, veljače 2014. godine pod ovim motom održan je susret sestara Katehistica i animatora PMI-a koje je vodila i organizirala s. Ružica Ivić Pročelnica Društva PMI-a Sarajevske Provincije Bezgrešnog Začeća BDM. Cilj susreta je bio pogled unazad što je učinjeno u protekloj godini i postavljanje ciljeva u provođenju konkretnih projekata u Društvu PMI-a, u godini koja je pred nam. Na sustretu je sudjelovalo 12 sestara na čelu sa sestrom Admiratom Lučić,Provincijalnom glavaricom sestara SMI sarajevske provincije i 21-og animatora iz 9 župa: Voćin- RH, Maglaj, Doboj, Žabljak, Gromiljak, Vitez, Prozor, Mostar i Neum.


Sve je započelo u 10.00 sati sa molitvom srednjeg časa u velikoj kućnoj dvorani. 

Svim sudionicima obratila se s. Admirata Lučić koja je objasnila što znači biti prijatelj Malog Isusa, kako u svakom čovjeku gledati Malo bespomoćno Dijete kome je potrebna Pomoć.

Zatim se obratila s. Ružica Ivić te je u svom izlaganju kazala: „Ljubav  milosrđe trebaju biti u životu svakog kršćanina a posebno u životu PMI-a.Uzor nam je naš Učitelj Isus Krist i sluga Božji Josip Stadler, boriti se protiv siromaštva i konkretno djelovati da ga ublažimo.

Posebno se obratila animatorima PMI-a  da uvijek djeluju u duhu Evanđelja drugima na službu. Vi ste pokretači zajednice u kojoj djelujete, i trajno ste pozvani poput apostola.

Budite više svjedoci preko kojih će djelovati snaga Duha Svetoga.

Sudionici susreta su podijeljeni u dvije grupe u kojima su izlagali svoje iskustvo i donosili prijedloge o budećem radu.Svi su davali svoje mišljenje nakon čega smo sklopili mozaik i odgovorili na pitanja koja su nam postavljena.Uglavnom smo se složili kako u župama treba biti što više susreta na kojima bi iznosili ideje o svom djelovanju kao PMI.-a..Ukratko smo prezentirali svoje zaključke i odgovore koje smo imali o životu u vjeri,suradnja sa sestrama  i  kako poboljšati i  koje odgovornosti može preuzeti jedan animator PMI-a..Kroz naš razgovor zaključili smo da bi jedan animator trebao biti u trajnom odnosu s Bogom kroz molitvu i euharistiju.Prema tome trebao bi posjedovati ove vrijednosti:

Ambicioznost

Neiskvarenost

Iskrenost

Malenost

Aktivnost

Tolerantnost

Osjećajnost i 

Radostan.

Nakon kratkog izvještaja našega grupnog rada uslijedila je Sv.Misa koju je predslavio mons.dr.Pavo Jurišić,kanonik i profesor na KBF-u Sarajevu..U svojoj propovijedi dr.Pavo je podsjetio kako je Isusa zanimalo što ljudi,ali najviše apostoli misle onjemu.Petar je rekao „Ti si Krist sin Boga živoga“.Na te njegove riječi Isus odgovara „Ti si Petar-stijena na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju“…Tako je ustanovljena Petrova služba preko koje nam i danas Papa Franjo prenosi Božju poruku.Između ostalog naglasio je kako je svaki čovjek stvoren na svoju sliku,da se ne bojimo sami sebe i onoga što smo sami stvorili.Kao primjer naveo je slugu Božjega Josipa Stadlera koji je bio vjeran Svetoj Stolici,ali je zbog toga mnoga trpio.

Poslije Sv. Mise uslijedio je kratki predah uz ručak koje su pripremile naše sestre.Sve je protkalo vedro raspoloženje,molitva i pjesma.U popodnevnom programu iznosili smo prijedloge za ovogodišnji susret PMI-a koji će se održati pod motom „PMI pod barjakom Srca Isusova“ 24 svibnja u Sarajevu.Zahvalni Bogu na ovom zajedništvu iskustva i novih ideja oprostili smo se do novog susreta.

Ana Pecirep, PMI-a
Gromiljak

  Vijesti - Sve