Uskršnja prodajna izložba PMI u Dugopolju

Uskršnja prodajna izložba PMI u Dugopolju

Nedelja, 17. 3. 2013.

„Što učiniš jednom od moje najmanje braće, meni si učinio“ rekao je Isus, pa mi PMI iz Dugopolja spremni smo s velikom ljubavlju krenuti u još jednu humanitarnu radionicu za bolesne i potrebne u našoj župi. Na našoj molitvenom susretu 25. siječnja  2013. god. naše ANIMATORICE su nam tako zorno prenijele događanja sa susreta animatora PMI u Solinu, te smo još više nadahnuti duhom ljubavi za druge. 


Dogovorile smo kreativnu radionicu za izradu predmeta vezanih za USKRS. 

S. Magdalis Krnjača nas je poučila izradi predmeta preko naših animatorica. S. Marijanka Dominiković nam je, kao i za Božićnu akciju, došla i poučila nas tehnici izrade raznih malih umjetničkih djela. Iskoristile smo priliku da joj se pohvalimo kako nam je bila uspješna Božićna radionica u kojoj smo izradile oko 100-tinjak anđela od krep-papira i komušine i sve su to naši mještani kupili, znajući da taj novac ide bolesnima i potribnima u našoj župi.

Radionicu smo  u dogovoru sa s. Eudoksijom Franić i našim svećenikom don Mirkom Bitunjcem, dogovorile svake nedjelje oko 16 sati u  novoj vjeronaučnoj župnoj dvorani.

S radošću smo se družile uz pjesmu, kolače i izradu naših „zečića“, košarica, ukrasnih kora, ružica od krepa i veselile se svakom izrađenom i opituranom proizvodu.

U dogovoru sa župnikom u nedjelju 17. ožujka 2013. Izložile smo za prodaju naše rukotvorine, koje će biti ponuđena za prodaju našim mještanima. S velikim uzbuđenjem smo dočekale i taj dan. Oduševljenju nije bilo kraja kad se na jednom velikom stolu našlo toliko lijepih šarenih radova izrađenih s velikom ljubavlju. Prodaja je uspješno obavljena, i čak se tražila koja ružica, košarica i zečić više, ali hvala dragom Bogu i malom Isusu – najvažnije je od svega, volja nas koji to potičemo i naših mještana koji nas podupiru. 

Gledajući nas kako smo djelovale među župljanima, naša školska djeca su nam se odlučila pridružiti jer ih je to sve uveseljavalo. 

Dio prikupljenih sredstava smo odlučile donirati i potribitoj djeci u Uruandi i za misije.

Već smišljamo dogovor za slijedeću radionicu. 

ŽIVIO MALI ISUS – UVIJEK U NAŠIM SRCIMA!!!  

  Vijesti - Sve