Uskrsna čestitka

Uskrsna čestitka

Ponedjeljak, 11. 4. 2011.

Ostani s nama
jer zamalo će večer
i dan je na izmaku.
I uniđe da ostane s njima.“


Lk 24,29

Drage sestre!
Još su svježi tragovi i jasni glasovi blagoslova svetoga oca pape Ivana Pavla II. našoj Domovini, dok idemo ususret danu kad će ga sveta Crkva pred cijelim svijetom proglasiti blaženim. To smo svi željno očekivali. Narod ga je na dan njegova prelaska u vječnost odmah svetim prozvao i njegov zagovor molio.I dok se rado i živo sjećamo njegove prisutnosti među nama u Zagrebu, Mariji Bistrici, Splitu, Solinu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci, Đakovu i Osijeku, ususret nam dolazi i svojom nas očinskom dobrotom želi ohrabriti njegov nasljednik na Petrovoj Stolici – Sveti otac papa Benedikt XVI. Koje li radosti, koje milosti, kojega Božjega dara! Isusovi namjesnici na zemlji pohađaju ovu svetu zemlju Hrvatsku. Toliko očite Božje ljubavi naočigled cijeloga svijeta. Papa Benedikt XVI. dolazi nam u Zagreb, u srce Hrvatske, da nam blagoslov Božji udijeli. Dolazi još jednom potvrditi  mučeničku hrabrost i svetost blaženog Alojzija Stepinca. Pomolit će se na Stepinčevu grobu kao što je učinio i papa Ivan Pavao II. Bit će to još jedna potvrda da smo na pravome putu pouzdanja u zagovor Božjeg ugodnika i mučenika kardinala Stepinca. 

Papa Benedikt XVI. dolazi k nama u prigodi Godine obitelji. Obitelj je danas tako razlomljena, rastrgana, omalovažena, izgubljena. Papin dolazak želi je vratiti svome središtu i svome osloncu. Želi je podići i ukazati joj na vlastite vrednote, pokazati svetost obiteljskog zajedništva i neuništivost svetog ženidbenog veza. Ohrabriti za rađanje i odgajanje djece.

Papa će se posebno susreti s mladima želeći ih ohrabriti i posvjedočiti  im ljubav koju u svom srcu ima za njih. Na Trgu bana Jelačića moliti će s njima i za njih.

Koliko nježnosti Božje za  sve nas u srcu Svetoga Oca. Neka mu naša ljubav bude podrška i molitva snaga od Boga izmoljena za njegov sretan pohod nama i našoj Domovini.

U duhu radosnog iščekivanja dolaska Svetoga Oca pape Benedikta XVI. upućujem srdačnu čestitku za Uskrs i svete uskrsne dane Časnoj Majci, sestrama Provincijalkama, svim sestrama Družbe, kandidaticama i novakinjama, Prijateljima Maloga Isusa, prijateljima i dobročiniteljima Družbe i svima onima do kojih dođe naš Vjesnik, s molitvom da Uskrsli sve obdari radošću i mirom u srcu.

ALELUJA! SRETAN USKRS!

s. Sandra Medenjak
provincijalna glavarica s provincijskim vijećem

  Vijesti - Sve