Ustrajnost do smrti – Treći dan devetnice

Ustrajnost do smrti – Treći dan devetnice

Četvrtak, 17. 10. 2024.

  • U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
  • Bože u pomoć mi priteci!
  • Gospodine, pohiti da mi pomogneš
  • Slava Ocu….

Pjesma: Zdravo sveti Rafaele!

….A Ti, Mali Isuse, koji si u svojoj ljubavi ovu malu četu službenica Tvojih oko sebe sakupio, čuvaj ih od svakoga zla i providi ih obiljem svojih milosti, da Ti nijedna ne bude nevjerna, nego da svaka ustraje do smrti, ter ju Ti iza smrti k sebi u nebo uzmeš, za što Te klečeći i sklopljenim rukama u svoj svojoj poniznosti moli Tvoj + Josip, nadbiskup vrhbosanski.

(Utemeljiteljeva pisma sestrama, Zagreb – Sarajevo, 2000., str. 28)

Buka. Napuštenost. Tama. Ravnodušnost. Mlakost. Tišina... Radost. Ispunjenost. Svjetlost. Zanos. Oduševljenje. Tišina... Svaki ovaj korak je neizbježan za ostvarenje cilja kojemu težimo, a to je vjernost u ustrajnosti Služavke Maloga Isusa do konca života. Živimo li u buci ovoga svijeta, radosti, svjetlu, tami ili pak u skrovitosti vlastitog bića? Tek će biti znano... Ono što činimo za života odjekuje u vječnosti. Vjernost u ustrajnosti do smrti vraća me na početke stjecanja i formiranja vlastitog bića, identiteta.

Sjećanje me vraća i na sestre koje sam poznavala, a one više nisu tu. Sada njihova radost zbog ustrajnosti odjekuje nebeskim visinama. Pitam se hoću li i ja uspjeti ostvariti tu radost ili pak ustrajnost male čete službenica Tvojih koje si Ti, Mali Isuse, pod moćnim zagovorom svetog arkanđela Rafaela okupio oko sebe. Ponekad ponukana brojnim izazovima i gluhom tišinom nisam sigurna kako će sve to biti. Ali jedno znam. Ono što činimo za života odjekuje u vječnosti. Čitajući i slušajući svjedočanstva o vjernim i ustrajnim Služavkama Maloga Isusa, ostanem zatečena njihovom jednostavnošću, otvorenošću i potpunim pouzdanjem u Tebe, Mali Isuse.

U tim trenucima želim kao Utemeljitelj moliti da četu svojih službenica čuvaš od svakoga zla i obdariš ih milostima, da Ti nijedna ne bude nevjerna, nego da svaka ustraje do smrti, te da ju Ti iza smrti u nebo uzmeš. Neka buka i tišina svakoj vjernoj Služavki Malog Isusa otkrije put u ustrajnosti do smrti jer sve ono što činimo za života odjekuje u vječnosti.

Molitva

Božansko Dijete Isuse, znam da me voliš i da me nećeš nikada napustiti. Zahvaljujem Ti na Tvojoj prisutnosti u mojem životu. Čudotvorno Dijete, vjerujem u Tebe i Tvoje obećanje mira, blagoslova i slobode od svih nevolja. U Tvoje ruke stavljam sve svoje brige i potrebe. Gospodine Isuse, pouzdajem se u Tvoje neizmjerno milosrđe i ljubav. Želim Te slaviti i častiti i sada i uvijeke. Amen.

s. M. Mihaela Martinović 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve