Usudi se proći kroz pustinju!

Usudi se proći kroz pustinju!

Srijeda, 6. 12. 2023.

U samostanu Betlehem na Kraljevcu kod sestara Služavki Malog Isusa, 2. i 3. prosinca održana je duhovna obnova za djevojke od 13 do 16 godina naslovljena: Usudi se proći kroz pustinju. Program je započeo u 9 sati upoznavanjem, molitvom i duhovnim nagovorom vlč. Filipa Marića o pustinji i životu Ivana Krstitelja, a nastavio se slavljem sakramenta pomirenja, molitvom srednjeg časa i slavljem svete mise.

Nakon što smo primili Nebeski Kruh, bilo je vrijeme da nahranimo i tijelo. Nakon ručka uslijedile su radionice kojima smo još više promišljali o temi ovoga susreta: gradili smo planove u pijesku i uz to razmišljali
o Božjoj volji za naš život, a zatim smo zajedničkim snagama izgradile pustinjsku oazu. Nakon zanimljivog poslijepodneva uslijedila je molitva večernje, a zatim večera. Dan smo zaključili zahvaljivanjem Gospodinu tijekom klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu kojega je animirao Filip Panza. Uslijedio je počinak, a Gospodin nas je ujutro iznenadio snijegom pa je već vrijeme prije doručka bilo obilježeno zimskim radostima: grudanjem i pravljenjem snjegovića. U 9 sati proslavili smo svetu misu i radovali se početku došašća.
Nakon Euharistije smo slušajući pjesme još jednom promatrali duhovnu pustinju i davali konkretne odgovore na pitanja o njoj, njenom izgledu i značenju. U radosti djece Božje zabavili smo se igrajući igre pod geslom: „Pripravite put Gospodinu, poravnite Mu staze!“ Nakon molitve srednjeg časa i svečanog nedjeljnog ručka izrađivale smo jedna drugoj poklone i pisale pisamca ohrabrenja za osobu za koju smo ova dva dana posebno molile.

Službeni dio susreta završio je u kapeli zahvalnom molitvom i pjesmom Gospodinu. Tamo smo primile i malenu knjižicu s mislima časne Majke Krescencije kao uspomenu od dragih sestara: s. M. Kristine, s. M.Snježane, s. M. Marte, s. M. Margaret, s. M. Zrinke i s. M. Monike koje su nas pratile ovih dana. Vrijeme do odlaska svojim kućama provele smo u zajedničkom druženju i razmjenjivanju dojmova o ovoj duhovnoj obnovi koju ćemo dugo pamtiti, ali još bitnije: čije ćemo plodove vidjeti u svojim životima.

Marija Briški, sudionica duhovne obnove

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve