Utemeljiteljev 179. rođendan svečano proslavljen u Vrhovnoj upravi u Zagrebu

Utemeljiteljev 179. rođendan svečano proslavljen u Vrhovnoj upravi u Zagrebu

Ponedjeljak, 24. 1. 2022.

Na današnji dan prije 179. god. u Slavonskom Brodu, Bog je u život pozvao dječaka kojemu roditelji dadoše ime Josip. Sigurno su razmišljali što li će biti od ovoga djeteta. Bog u svojoj providnosti upravo, ovo šesto dijete u obitelji Stadler izabra za sebe, da pronese Radosnu vijest gladnima i žednima i potrebitima svake vrste, potrebitima njegove radosti, ljubavi, dobrote i mira u zemlji Bosni, Njemu tako dragoj, ali osiromašenoj i poharanoj svakovrsnim nedaćama pod stoljetnim jarmom Turske vlasti.  


Spomen na taj rođendan, u Vrhovnoj upravi, obilježili smo i proslavili svečanim Euharistijskim slavljen, sa Suradnicama Krista Kralja i Marijinim sestrama. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Juraj Jezerinac, vojni biskup u miru, prijatelj Maloga Isusa i osobiti štovatelj sl. Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera.

Družbu je u našoj zajednici predstavljao troplet najmlađe, srednje i starije generacije, dok su ostale članice išle na proslavu u rodno mjesto Utemeljitelja.

U vrlo poticajnoj propovijedi, za koju sudionica Misnog slavlja, Suradnica Krista Kralja reče: „do sutra bih slušala kako ste lijepo govorili o nadbiskupu Stadleru“, mons. Jezerinac istaknuo je nadasve Stadlerovu potpunu oslonjenost na Boga u vjeri, nadi i ljubavi,  posebno stavljajući naglasak na bdijenju na koje nas Gospodin često upozorava i poziva: „Bdijte!” (Mk 13,37)  

Nakon Euharistijskog slavlja radost smo podijelili s biskupom kod trećeg stola, kod kojeg nas je biskup Jezerinac ponovno razveselio i materijalnim darom svog velikodušnog srca i istinske  ljubavi koja je dosjetljiva i uvijek ima nešto dati.

Radost zajedništva ovog rođendanskog slavlja želimo podijeliti sa svim članicama naše Družbe: sestrama, kandidaticama i vanjskim suradnicima - Prijateljima Maloga Isusa, kao i onima kojima smo poslane, kako djeci tako i štićenicima po našim domovima.

Našim dobročiniteljima kao i svima koji na različite načine pomažu Stadlerovo živo djelo našu Družbu Služavke Maloga Isusa, kao i beatifikaciju sl. Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, iskrena hvala s molitvom Ocu Utemeljitelju da nas sve zagovara kod Gospodina.

S. M. Mirjam Dedić, SMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve