Uz rođendan sluge Božjega Josipa Stadlera

Uz rođendan sluge Božjega Josipa Stadlera

Subota, 24. 1. 2009.SLAVONSKI BROD: U rodnom gradu slavljena je sveta misa u spomen rođenja i krštenja Brođanina, sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i utemeljitelja sestara Služavki Maloga Isusa, služena je u subotu, 24. siječnja u župnoj crkvi Gospe od brze pomoći. Uz brojne vjernike na misi, koju je predvodio domaći župnik Ivan Lenić, sudjelovale su sestre Služavke Maloga Isusa koje je osnovao nadbiskup Stadler.


Govoreći o životu i djelu nadbiskupa Stadlera, župnik Lenić u svojoj je homiliji naglasio, kako smo pozvani otkrivati kolikom smo milošću obdareni po tom čovjeku koji je iza sebe ostavio mnogo dobrih djela. „Bog je od tog malog siročeta podigao najprije intelektualca, sveučilišnog profesora i teologa, zatim prvoga vrhbosanskog nadbiskupa, obnovitelja Crkve u BiH, apostola kršćanske ljubavi, iznimnog dobrotvora siromašnih i malenih, pastoralnog i kulturnog djelatnika, pisca i izdavača….Što je iza sebe ostavljao veći trag, to je bio ponizniji, i tako nam je svojim primjerom pokazao da pravog ljudskog života nema bez poniznosti, kazao je župnik Lenić te pozvao prisutne da svatko zahvali Gospodinu za svoje rođenje i krštenje.

Poslije mise vjernici su zajedno sa župnikom Lenićem i  sestrama Služavkama Malog Isusa pohodili Stadlerov spomenik u gradu gdje su položili cvijeće i izmolili molitvu za njegovo proglašenje blaženim.

Branka Lukačević

  Vijesti - Sve