Zahvalnost i darivanje

Zahvalnost i darivanje

Nedelja, 21. 10. 2018.

U radosnom ozračju održana je 19. listopada 2018. godine manifestacija Dana kruha i zahvalnosti u Drugoj splitskoj gimnaziji pod geslom“ Imaj srce – podijeli kruh“. Voditeljica projekta je vjeroučiteljica s. Dolores Brkić već dulji niz godina. Predivna je dimenzija zahvalnost Bogu i ljudima za kruh i plodove zemlje. Mi smo utkali još humanitarnu notu pa imamo ovaj dan i sabirnu akciju prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za beskućnike našega grada. Nije dovoljno slaviti i zahvaljivati ako ne dijelimo i ako je netko gladan, naglasila je tijekom pripreme s. Dolores.


Mladi pripreme tematske različite i maštovite kreacije u slici, riječi, pjesmi, scenskom prikazu, kulinarstvu te se u tim kreativnostima dobivaju i nagrade. Međutim, za darovati od srca beskućnike imaju jako veliko i nesebično srce. Veseli našu vjeroučiteljicu kao i sve nas profesore da mladi zaista još uvijek drže ovaj svijet svojom plemenitošću. Lijepo je bilo sve doživljavati u neobičnoj atmosferi gdje se osjećalo lijepo zajedništvo svih, ponosna je bila ravnateljica. Ujedno je u tijeku projekt „72 sata bez kompromisa“ pa se sve lijepo poklopilo. Ali nažalost zašto u društvu treba itko biti gladan, pitali su se mladi ?

Mladi PMI-a pomagali su na kraju srediti sve kod pakiranja za dostavu u centar za beskućnike i radosni da bar neko vrijeme neće biti gladni.

Prof. Ivan Bošnjak, PMI-a 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve