Zajedno u molitvi na tragu  milosrđa

Zajedno u molitvi na tragu milosrđa

Srijeda, 2. 3. 2016.

Molitveni  lanac sestara i naših suradnika članova Društva PMI-a, krenuli su molitvom i klanjanjem tragati za Božjom  naklonom  dobrotom i milosrđem, povezujući Godinu posvećenog života i Godinu Milosrđa. Kako je već poznato započeli smo na svetkovinu Duhova 2015. do Duhova 2016. godine .


Sve zajednice i skupine imaju jedan dan u mjesecu kada u našu molitvu uključimo nakane MOLITVENOG LANCA ; duhovna zvanja, naše obitelji i sve nas koji sudjelujemo , kako sestre tako i sve članove PMI-a.

Po preporuci pročelnice s. Dolores Brkić da tijekom godine bar nekoliko puta svaka skupina posjeti svoju sestarsku zajednicu te zajedno mole, razgovaraju i potiču jedni druge na plemenito i milosrdno djelovanje, učinismo mi tako i ponovno 1. ožujka 2016 godine. Molili smo križni put sa posebnim nakanama , krunicu, i časoslov te klanjanje pred Presvetim. Osjetili smo milosno djelovanje i blagodati naše vjere ali i ovakvog zajedništva sestara u provincijalnoj kući samostanu sv. Ane i nas članova PMI-a sa splitskog Pojišana . Naš zajednički dan je svaki prvi u mjesecu , pa kada nismo zajedno u duhu smo svatko na svom mjestu kroz molitvu povezani. Neke skupine zbog velike udaljenosti ne mogu ostvariti  ovakav susret, ali vjerujemo da su u duhu blizu i ponekad elektronskim „posjetima“.

Zahvalni smo našoj voditeljici s. Dolores kao i svim  časnim sestrama, posebno s. Eduardi, koje su nam pokazale radost što smo među njima. Također su nam nahranile i tijelo nakon ovih duhovnih blagodati sa Isusom u kapeli . Zaista smo od svake pojedine doživjeli istinsko radovanje što smo zajedno te jedni druge obogaćujemo. Sve izgleda jednostavno ali u tome jest veličina svake jednostavnosti.

Dragi svi naši PMI-a, molimo se iskreno i velikom vjerom za nova duhovna zvanja, jer što bi mi i Crkva bez naših časnih sestara!?

  Anamarija Durdov-animatorica, Pojišan-Split

  Vijesti - Sve