Održan susret za mlade u Kući Navještenja

Održan susret za mlade u Kući Navještenja

Petak, 26. 2. 2016.

Korizma - put odabira

U Kući Navještenja na Gromiljaku u petak 26. veljače 2016. god. s. Marina Perić održala je susret za mlade župe Gromiljak.  Tema susreta "Korizma - put odabira" mladima je podsvijestila ljepotu kršćanskog življenja u vrijeme priprave za dolazak Uskrsa. U kratkom uvodu s.Marina je naglasila da u vrijeme Korizme mi odabiremo svoj put ka Bogu. Na razne načine približavamo mu se, neki to čine kroz molitvu, odricanje ili pak post, ali svi ti načini našeg približavanja Bogu naš su izbor, put odabira.


Nakon uvodnog izlaganja Dragana Topić, volonter sestara SMI i studentica teologije KBF u Sarajevu, mladima je predstavila evanđeosko čitanje treće Korizmene nedjelje koje nas poziva na obraćenje. U prispodobi o "Neplodnoj smokvi" Bog nam šalje poziv na obraćenje, daje nam novu priliku i obećava nam da nas u tome trenutku neće ostaviti same, poziva nas da urodimo plodom.

Naposljetku mladi su svoje mišljenje iznijeli kroz rad u grupama. Svaka grupa je dobila tekst od proteklih Korizmenih nedjelja te na osnovu toga teksta odgovoriti na postavljena pitanja. Za kraj samoga susreta s.Marina je, kao molitveno-meditativni završetak, prikazala prezentaciju "Put križa" te otpjevali pjesmu "Hvala ti Kriste". (D.T.)

  Vijesti - Sve