Završile duhovne vježbe

Završile duhovne vježbe

Subota, 13. 8. 2016.

U našem samostanu „Djeteta Isusa“ Žabljak – Livno danas su završile duhovne vježbe koje su započele 7. kolovoza. Voditelj duhovnih vježbi bio je pater Mariijan Krištofić, dehonijanac. Njih su obavile 28 naših sestara i jedna sestra dominikanka.  


 Sve sestre koje slave svoje jubileje 14. 8. bile su prisutne, osim s. Gracije i s. Romane. One zbog zdravstvenih problema nisu bile u mogućnosti biti zajedno s ostalim slavljenicama.

Sadržaj duhovnih vježbi bio je prebogat temama, koje su se odnosili na naše redovništvo, zavjete, zajedništvo, molitvu. Sve to ima temelj u Božjoj ljubavi, odabiru, Kristovoj žrtvi i našem odazivu. Snagu za život u zavjetima crpimo iz činjenice da smo Božja ljubljena djeca, koju On nosi na svome dlanu, gdje je upisao naša imena. Kroz život ne može se ići bez križa, a Kristov križ nam je izvor snage.

Iza svake meditacije, pater se potrudio da nam svakoj dadne napisane glavne misli na papiru, kojeg kod osobne meditacije možemo i kasnije apsolvirati.

Osim meditacija svakog dana bila je jednosatna adoracija pred izloženim Presvetim, nakon čega je slijedio svečani blagoslov. Osobne ispovijedi bile su još jedna hrana sestrama u ovim danima, a osobnom molitvom zalijevane su spoznaje koje smo otkrivali i u srce pohranjivali. Upoznao nas je sa mogućnošću dobivanja potpunog oprosta kojeg smo svakog dana uz ispunjene uvjete dobivali u ovoj godini Milosrđa Božjega i pokloniti našoj nebeskoj Majci, da ga  ona namijeni jednoj duši u čistilištu. Upute koje smo slušali od životne su važnosti. Uvijek kad se pojavi napast, najlakše ćemo se obraniti ako zahvalimo Bogu za nju. Također poput sv. Klare možemo u mislima na Presveto zamoliti Isusa da otkloni svaku tamu, da zaustavi zlo, popravi nesuglasice i međusobne odnose. Inzistirao je na donošenju odluka, kao i da sve primljene milosti povjerimo našoj Majci na čuvanje, kako ih zbog ljudske kvarljivosti ne bismo izgubile. Budući smo ranjene istočnim grijehom, spas smo dobile po Kristovoj Žrtvi na križu i uskrsnuću. Svjesne smo da nismo zauvijek na zemlji, te da  trebamo usvojiti određene norme života kako bismo ispunile Božju volju. Trebamo biti u AKCIJI.

S. Laudes

  Vijesti - Sve