Zbogom dragi Adelio

Zbogom dragi Adelio

Četvrtak, 24. 4. 2014.

U četvrtak, 24. travnja 2014., nakon teške bolesti, okrijepljen svetim sakramentima i okružen svojom obitelji preminuo je gospodin Adelio Bergamaschi, veliki prijatelj Vrhbosanske crkve. Sahranjen će biti u subotu 26. travnja na mjesnom groblju C. Pertusella (Itelija) uz svoju majku koja je umrla kada je njega rodila.


Rođen je u Caronno Pertusella, nedaleko od Milana, 22. 10. 1934. od roditelja Chiarette i Egidia Bergamaschi. Vjenčao se sa Ernestinom 1963. godine. Vjerovao je da ih je dobri Bog obdario sa četvero djece, tri sina i jednom kćeri: Gabrielom, Giovanniem, Renatom i Emanuelom. I oni su danas u braku i imaju svoje obitelji. Tako u velikoj Adelijevoj obitelji žive supruge sinova: Graziella, Paola, Patrizia sa djecom, Adelijevim unucima: Benedettom , Francescom, Letiziom, Chiarom, Matteom, Stefaniom i Egidiom.

Pokojni Adelio je u Bosnu došao ratne 1994. godine. Zavolio je njena razorena sela, obiteljske kuće, crkve, obitelji i osobe nedužno ranjene ružnim ratom, zavolio je njezino ranjeno lice. Sa svojom suprugom i sinovima je odlučio, koliko god im bude bilo moguće, pomoći obnovu razrušenih crkava, župskih kuća i samostana. Gdje god ih je uzoriti kardinal Vinko Puljić uputio darivali su za obnovu i izgradnju prozore i vrata koje su izrađivali u svojoj radionici. Tako bi svaka kuća dobila pogled u svijet i mogla zadržati svoju obiteljsku toplinu.

Osobito je častio slugu božjeg Josipa Stadlera, čeznuo je kleknuti na njegov grob. Upravo tu, u Sarajevskoj katedrali, ispred oltara Bezgrešne Majke Marije, primao je snagu i nadahnuće za svoje odluke.

Iskrenom blizinom u molitvi želimo zahvaliti pokojnom Adeliu i njegovoj obitelji za nemjerljivo dobro i ljubav kojom je volio Vrhbosansku crkvu. Nagradi ga dobri nebeski Oče vječnim životom i gledanjem tvoga svetog Lica. Neka mu plemenita duša uživa Tvoju blizinu s proslavljenom Crkvom. Pokoj vječni daruj mu Gospodine, i svijetlo vječno svijetlilo mu uvjeke.

s.a.

  Vijesti - Sve