Živim, ali ne više ja, nego Krist živi u meni!

Živim, ali ne više ja, nego Krist živi u meni!

Utorak, 13. 3. 2018.

„Braćo: Bog, bogat milosrđem, zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi, nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupa, oživi zajedno s Kristom – milošću ste spašeni! – te nas zajedno s njim uskrisi i posadi na nebesima u Kristu Isusu: da u dobrohotnosti prema nama u Kristu Isusu pokaže budućim vjekovima preobilno bogatstvo milosti svoje. Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao. Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.“ (Ef 2, 4-10)


Na četvrtu korizmenu nedjelju, 11. ožujka 2018. godine, sestra magistra s. M. Marina Mužinić, sestre juniorke s. M. Faustina Zemunik i s. M. Antonia Čobanov te postulantica Tajana Andrle, na poziv don Bože Renjića, župnika Župe sv. Pavla Apostola na Pujankama u Splitu, došle su, za vrijeme večernje svete mise u 18h, svjedočiti o svim divnim djelima koja je Gospodin učinio u njihovim životima te kako ih je pozvao da Ga slijede baš kao Služavke Malog Isusa. Naravno, ovo nam nije bio prvi put da javno puku govorimo o svom pozivu i življenju redovničkog poziva, ali uvijek smo iznova radosne jer smo dale dio sebe i javno proglašavale živu i djelotvornu Božju Riječ koja se ostvaruje u našim životima.Također, čitale smo misna čitanja i molitvu vjernika.

Nakon uvodne i kratke homilije župnika, budući da je ovo župa u kojoj je odrastala s. M. Marina, ona je prva posvjedočila svoj poziv, kako je sjeme njenog zvanja počelo nicati baš kroz svakodnevno sudjelovanje na svetoj misi u ovoj župi. Na početku je rekla nekoliko riječi o našem ocu utemeljitelju sluzi Božjem Josipu Stadleru, naglasivši kako ove godine slavimo jubilarnu Stadlerovu godinu spominjući se 175 godina njegova rođenja i krštenja, 150 svećeništva i 100 godina od njegove smrti, te je predstavila svrhu, rad i djelovanje naše Družbe. Zatim smo Tajana i ja ispričale svoju životnu priču i predivne Božje putove kojima je svaku od nas vodio bliže k Sebi da bi nas na koncu pozvao da budemo samo Njegove zaručnice.

Nakon svete mise, uputile smo se s kapelanom don Ivanom Marićem na domjenak, gdje smo razgovarali o životnim temama te razmjenjivali vlastita iskustva nasljedovanja Krista. Pridružio nam se i župnik don Božo koji je imao susret s roditeljima prvopričesnika nakon svete mise. Kao istinska braća i sestre u Kristu, obećali smo si uzajamnu molitvu. Oprostili smo se sa župnikom i kapelanom, zahvalili i uputili se još kratko u posjet roditeljima s. M. Marine koji su nas srdačno dočekali u njihovom stanu.

Zahvalne smo Bogu što smo svoju radost nasljedovanja Krista mogle podijeliti još jednom i tako svojim vlastitim svjedočanstvom ohrabriti ljude koji su nas slušali te ih još jednom podsjetiti da je Bog živ i da itekako može i danas činiti čuda u našim životima, ali i vratiti same sebe u Galileju, na sam početak našega poziva kako bi se još više razbuktala ljubav u našim srcima prema Gospodinu koji je nas prvi ljubio. Amen. Aleluja.

s. M. Faustina Zemunik

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve