Živjeti krsni poziv u svjetlu Kristova krštenja

Živjeti krsni poziv u svjetlu Kristova krštenja

Nedelja, 8. 1. 2023.

Uoči blagdana Krštenja Gospodinova Vijeće za apostolat zvanja zagrebačke provincije okupilo je nekolicinu djevojaka u dobi od 18-28 godina na zajedničkom susretu u samostanu "Antunovac" u Novoj vesi. „Živjeti krsni poziv u svjetlu Kristova krštenja“ bio je naziv susreta u kojem smo kroz duhovni nagovor vlč. Luke Premelča, odgojitelja i duhovnika Međubiskupijskog Sjemeništa na Šalati, promišljale o krsnom pozivu kao pozivu na svetost.

Dan je započeo međusobnim upoznavanjem obzirom da su pristigle djevojke došle iz različitih dijelova Zagrebačke Nadbiskupije, a nastavio se u sakramentalnom duhu kroz svetu ispovijed i slavlje Euharistije. Nakon ručka djevojke su imale priliku upoznati lik i djelo Sluge Božjega Josipa Stadlera posjetivši njegov muzej u našem samostanu, a potom dječji vrtić "Cvjetnjak" u kojem djeluju sestre. 

Popodnevni dio susreta obogaćen je radom u skupinama kroz aktualizaciju „Otac, Sin i Duh Sveti“ te kreativnom radionicom ukrašavanja svijeća koje su kao spomen na krsnu milost djevojke nosile svojim kućama. Susret smo okrunile klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i obnovom krsnih obećanja.

 

s. M. Kristina Maslać, SMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve