Zlatna misa don Kreše Pandžića

Zlatna misa don Kreše Pandžića

Ponedjeljak, 15. 7. 2019.

U srijedu, 10. srpnja 2017. u crkvi sv. Mihovila  u Drinovcima, proslavio je svoju Zlatnu Misu don Krešo Pandžić, svećenik Mostarsko-Duvanjske biskupije i brat naše pokojne s. M. Livije Pandžić. 

Svečanu svetu Misu predvodio je Zlatomisnik uz koncelebraciju biskupa msgr. Ratka Perića, te još 40 svećenika. U čast Zlatomisniku upućene su srdačne čestitke njegovih nećakinja i drinovačkog župnika Fra Josipa Mioča. Prigodnu propovijed održao je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko duvanjski i adekvatni kolega don Kreše. Biskup je u svom lijepom stilu istakao bogat svećenički život don Kreše ukrašen krepošću vjernosti i odanosti Crkvi, mjesnim biskupima, vjernicima svih župa na kojima je bio. Misno čitanje imala je naša provincijalka s. Maria Ana Kustura. Na svršetku sv. Mise Zlatomisnik se je osvrnuo na svoj 50 godišnji svećenički život i zahvalio Bogu za svoje pokojne roditelje, brata, sestre, rodbinu i sve koju mu bili vjerni pratioci na dugom pedeset- godišnjem putu njegova  svećeništva.  Zahvalio je i svima koji su priredili i sudjelovali u ovom slavlju, koje se je nastavilo u restoranu Grizelj u Sovićima.
Zlatna Misa don Kreše veliki je i radosni događaj za njega, njegovu obitelj, mostarsko-duvanjsku biskupiju, rodnu župu Drinovce, a na poseban način i za nas sestre Služavke Maloga Isusa, u čijoj je Družbi bila  sestra don Kreše, naša s. Livija. Sve što je izrečeno o don Kreši na dan njegove zlatne Mise služi mu na ponos. I naša s. Livija da je živa, za Veliku Gospu bi ove godine slavila 50 obljetnicu svojih zavjeta. Umjesto na zemlji ona će ih slaviti u Nebeskom Jeruzalemu. Zasigurno bi se i na nju mogle primijeniti riječi: Bila je vjerna Bogu, Crkvi, svojoj Družbi i poslanju kojeg je vršila. Osam sestara Služavki Maloga Isusa na čelu s provincijskom glavaricom s. Maria Anom Kustura sudjelovalo je u ovom svečanom slavlju u rodnoj župi don Kreše Drinovcima. Srcem smo oživjele sjećanja na s. Liviju, kako je bila ponosna na svog brata svećenika don Krešu, kako ga je pratila molitvom i u svim važnijim događajima župe bila mu pri ruci. Uvijek je iskazivala zahvalnost svojoj redovničkoj zajednici za razumijevanje da ode kod svoga brata. Oživjele smo i sjećanja i na don Krešu kako je bio bliz s. Liviji u njezinoj teškoj bolesti. Bratski joj je iskazivao pažnju, brigu i bio na raspolaganju u svemu da joj pomogne. Tako i cijela njezina obitelj. Nije krio suzu kad bi je vidio onako bolesnu i nemoćnu.
I ovim putem mi sestre Služavke Maloga Isusa od srca čestitamo Zlatnu Misu don Kreši. Zajedno sa s. Livijom, koja zasigurno uživa nebesku slavu,  zahvaljujemo za divna djela koja je Gospodin po njemu učinio i neka i nadalje uživa sreću i radost u svetoj službi. Sa svetim Pavlom kličemo don Kreši: Dobar si boj bojevao, ali trku još nisu završio. Ne znamo dužinu preostalog puta, ali vjerujemo da će don Krešo do kraja svoga života radosno slaviti čudesni događaj misne žrtve i vjerno živjeti svoje posvećenje za Crkvu i narod mu povjereni. Mi sestre Služavke Maloga Isusa po s. Liviji ostajemo trajno njegove sestre, a on naš brat. Neka nas u tome povezuje jako divno duhovno zajedništvo po zagovoru naše Majke Marije.
s. M. Genoveva Rajić 
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve