Zlatna harfa u Kiseljaku

Zlatna harfa u Kiseljaku

Subota, 19. 5. 2012.

KISELJAK: Župa svetog Ilije u Kiseljaku u subotu, 19. svibnja bila je domaćin susreta „Zlatna harfa“ koji se odvijao pod geslom „Mir i dobro“. Na susretu se okupilo oko 400 djece koja su Boga slavila svojim skladnim pjevanjem. Zborovi su se osim pjevanjem, isticali i po različitim uniformama i modnim detaljima.


Susret je započeo Misnim slavljem koje je predvodio župni vikar fra Mario Jurić u zajedništvu Busovačkog župnika fra Hrvoje Radić. Na početku Misnog slavlja župnik fra Vinko Ćuro svima je izrazio dobrodošlicu.

Drugi dio susreta započeo je predstavljanjem svakog zbora po dvije skladbe. Prva skladba bila je izvučena iz košarice, a druga na zadanu temu „Zlatne harfe“.

Prvi se predstavio dječiji zbor iz Kiseljaka pod vodstvom s. Ane, zatim zbor iz Bugojna kojeg je uvježbala i vodila s. Mira. Potom je nastupio najbrojniji zbor na ovom susretu, zbor iz Gromiljaka pod vodstvom s. Marinele. Dječiji zbor svete Terezije iz Bistrice također se predstavio s dvije skladbe predvođeni sa voditeljicom s. Mirjam. Peti po redu predstavio se zbor župe Uskoplje pod vodstvom s. Angeline. Dječiji zbor iz župe Kreševo također je nastupio, njih je uvježbavala s. Ruža. Pod vodstvom s. Dragice nastupio je i zbor župe Brestovsko. Zbor iz župe Fojnice također bio je brojan i otpjevao je dvije skladbe. Njih je uvježbavla gđa. Jasna Mađar i s. Simplicija. Još jedan zbor na ovogodišnjoj „Zlatnoj harfi je župni dječiji zbor iz Busovaće predvođeni gđ. Jelenom Šantić.

Pojedinačni nastup svakog zbora pažljivo je pratio stručni žiri: fra. Anto Kovačić i s. Krešimira Skopljaković.

Fra Anto je na kraju svoje dojmove i zapažanja izrekao za svaki zbor što je bilo popraćeno burnim pljeskom.

Po završetku smotre svaki zbor dobio je diplomu iz ruku župnika fra Vinka, a voditelji zborova dobili su knjigu 27 godina zlatne harfe.

Nakon nastupa upriličen je bogati domjenak i druženje sudionika. Za organiziranje ovog sadržajnog susreta zaslužni su župnik fra Vinko, župni vikar fra Mario i s. Ana. (kta/m.z.)

  Vijesti - Sve