Božićna čestitka provincijske glavarice s. M. Ane Marije Kesten Petak, 25. 12. 2020.

Pristupite Malenomu Isusu dok je malen,

dok se čini kao da je zaboravio na svoje veličanstvo

jer se upravo zato htio malen roditi,

da ga ljubimo, a ne da ga se bojimo.

Sl. Božji Josip Stadler

 

Božić 2020.

Poštovana Časna majko s. Marija!

Poštovane sestre Provincijalke! Drage sestre i kandidatice!

Slavlje Božića, rođendana Sina Božjega, poziva svaku sestru Služavku Maloga Isusa da pristupi još bliže Betlehemskoj štalici jer će u njoj naći „Djetešce povijeno u pelenice gdje leži u jaslama“. Naći će Majku Mariju i poočima sv. Josipa koji se svim srcem klanjanju novorođenom Kralju. Naći će pastire, koji su pohitali s betlehemskih poljana vidjeti događaj koji im najavi vojska anđela, i kraljeve s istoka, koji doniješe dare novorođenom kralju židovskom.

Pohrlimo i mi k betlehemskoj štalici. Uđimo u nju. Prignimo svoja koljena pred Djetetom Isusom i poklonimo mu se svim srcem i svom dušom. S Majkom Marijom i sv. Josipom bdijmo dugo uz Dijete Isusa jer on hoće da ga ljubimo, a ne da ga se bojimo. Ponizno se pridružimo pastirima i kraljevima. S njima prinesimo i mi našem Kralju dare srca. Prinesimo mu naše hvale, nade i molitve.

Ispunjene radošću susreta s novorođenim Kraljem pođimo ususret svima koji čekaju naš pohod i navijestimo im Anđelovu radosnu vijest: „Ne bojte se, javljam vam radosnu vijest o velikom veselju za sav narod: danas vam se u Davidovu gradu rodio Spasitelj – Krist Gospodin.“

S ovim mislima u ime Provincijskog vijeća i svih sestara Sarajevske provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije želim Vama, Časna majko, vašim sestrama savjetnicama, svim sestrama i kandidaticama u dragoj nam Družbi te našim vanjskim suradnicima Prijateljima Maloga Isusa, kao i svim dobročiniteljima i prijateljima naše zajednice, sretan Božić i blagoslovljenu novu 2021. godinu.

s. Ana Marija Kesten,

provincijska glavarica

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve