Ovaj život zamijenio s vječnim g. Dominik Leventić Ponedjeljak, 4. 5. 2020.

U 67-oj godini života 1. svibnja zemaljsku stazu iznenada  zamijenio s vječnim životom  g. Dominik Leventić, brat naših triju sestara: s. Lorete. s. Fidelis i s. Tihomile.

G. Dominik je rođen 2. 11. 1953. god. u Drinovcima od oca Joze (Lole) i majke Mile rođ Glavaš, a zemaljlski dom zamijenio je s vječnim 1. svibnja o. g. Rođen je u brojnoj obitelji (sedmero djece), peti po redu, nakon četiri sestre, od kojih su tri  kasnije postale redovnice naše Družbe. Nakon njega obitelj Joze i Mile dobila je još dvije kćeri. Od rane dobi odgajan je u kršćanskoj vjeri, te je od obitelji  usvojio najvažnije kršćanske vrednote: vjeru, poštenje, dobrotu, pravednost, ljubav prema Bogu, čovjeku i Domovini. U ranoj dobi ostao je bez oca, koji je nenadano preminuo. Radni vijek proveo je u Austriji i Zagrebu, a mirovinske dane u rodnim Drinovcima. Otac je troje djece, na koje je prenio sve ono što su njegovi roditelji njemu predali. Kao  obiteljski čovjek posvećivao  im je vrijeme, zajedništvo, daravao  ljubav, odgajao ih da budu odgovorni ljudi i kršćani. Zajedno sa suprugom Frankom svjedočio   je svoju pripadnost Crkvi i narodu. Molitvom ih je obogaćivao, te je nakon  zajedničke molitve s djecom, nastavljao moliti sa suprugom. 

Širu obitelj Leventić Joze Gospodin je pohađao iznenada. Nekoliko muških potomaka naglo je završilo ovozemaljski hod, te se preselio u vječni dom. Tako je i Dominik, nakon kratkih srčanih smetnji pridružio se svome ocu i rodbini. Pokop je obavljen tiho,  uz najbližu rodbinu. Ispraćen je  kao i svi pokojnici koji su preminuli u vremenu ovih izvanrednih mjera.

Neka mu Gospodin podari vječni mir i nagradi ga za sve dobro koje je u ovozemaljskom životu učinio.

S. M. Loreta zahvaljuje svim sestrama koje su joj izrazile sućut na bilo koji način, te plemenitu dušu svoga brata preporuča u molitve. 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve