Stadlerovi dani u jubilarnoj Stadlerovoj godini

Sluga Božji Josip Stadler – Svjetiljka koja gori i svijetli

Mi, sestre Služavke Maloga Isusa i članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa, kroz 2018. godinu živjet ćemo na poseban način jubilarnu Stadlerovu godinu i u njoj proslaviti tri značajne obljetnice sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera i našega oca Utemeljitelja.

Prva obljetnica koju ćemo slaviti je 175. obljetnica rođenja i krštenja sl. B. Josipa Stadlera. Dan njegova rođenja je 24. siječnja godine 1843. Ova obljetnica posebno će se proslaviti u rodnom gradu sluge Božjega i u Župnoj crkvi njegova krštenja u Slavonskom Brodu i u Sarajevskoj katedrali Presvetoga Srca Isusova, kao i u drugim mjestima i župama gdje djeluje naša redovnička zajednica i članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa.

Druga obljetnica je 150. obljetnica njegova svećeničkog ređenja i prve svete Mise koju je prikazao i slavio 7. lipnja 1868.g. u Bazilici sv. Petra u Rimu. Ova obljetnica bit će slavljena uz proslavu svetkovine Presvetoga Srca Isusova. Obilježit će se posebno u Sarajevskoj katedrali i u svim mjestima gdje je prisutna naša redovnička zajednica u zajedništvu sa Prijateljima Maloga Isusa.


Treća Stadlerova obljetnica je 100. obljetnica smrti i prelaska u vječnu domovinu sluge Božjega koja će se obilježiti na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2018.g. Ovu obljetnicu slavit ćemo u Sarajevskoj katedrali gdje počiva u miru tijelo sluge Božjega nadbiskupa Stadlera. Nastojat ćemo također da se ova obljetnica proslavi i u svim mjestima gdje djeluje naša redovnička zajednica i članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa.

Kako bi se dostojno pripremili za slavlja ovih velikih Stadlerovih obljetnica i kako bi nam  jubilarna Stadlerova godina bila bogata duhovnim plodovima i djelima milosrđa, nastojat ćemo svaki dan sve više i više upoznavati divne primjere svetoga i kreposnoga života sluge Božjega Josipa Stadlera i nasljedovati ih u svome svakodnevnomu životu.

Za svaki Stadlerov dan u ovoj Jubilarnoj godini služit će nam kao poticaji za nadahnuća u nasljedovanju Gospodina Isusa jedan od konkretnih primjera djela milosrđa i ljubavi ostavljenih nam u baštinu od sluge Božjega nadbiskupa Stadlera.

Neka oni i u našim srcima zapale oganj Božje ljubavi kako bi po nama Stadlerova svjetiljka u ovome svijetu još više sjala, grijala i privlačila ljude presvetom Srcu Isusovu kako je to želio sluga Božji J. Stadler.

  Vijesti - Sve