Dodijela Statuta Prijatelja Malog Isusa

Dodijela Statuta Prijatelja Malog Isusa

Nedelja, 29. 4. 2012.

VOĆIN: U nedjelju Dobrog Pastira, 29. travnja 2012. godine, dodijeljeni su Statuti Prijatelja Maloga Isusa u župi Voćin, gdje djeluju sestre Služavke Maloga Isusa već 18 godina. Zahvaljujući župniku vlč. Mladenu Štivinu, tog su dana sestre na nedjeljnim svetim misama govorile i svjedočile o duhovnom pozivu i vlastitoj pripadnosti Bogu. 


U filijalnoj crkvi svetog Franje Asiškog u Ćeralijama bilo je zaista divno vidjeti ispunjenu crkvu djecom, mladima i odraslim vjernicima koji su sudjelovali na nedjeljnoj misi u 9 sati. Nakon pročitanog svetog Evanđelja s. Genoveva Rajić govorila je o duhovnom pozivu i pozvala mlade da s pažnjom osluškuju Boga koji i danas zove mlade u svoju službu. Također je pozvala i njihove roditelje, da ih podržavaju u dobru vlastitim primjerom uzornog kršćanskog života i molitvom. Posebno je bila zapažena naša mlada kandidatica Nikolina Džavić, koja je rođena u Voćinu, kada je posvjedočila o svom duhovnom pozivu. Vrlo lijepo i jasno je rekla da je sretna što je Bogu rekla svoj DA. Svakako, nije bilo lako, ali je sada sretna da se Bogu odazvala. Pozvala je sve mlade da ako osjete da ih Bog zove, da se odazovu i da se neće pokajati. Njezine riječi i svjedočanstvo cijela je crkva podržala burnim pljeskom.

Isto je bilo i u župnoj crkvi u Voćinu u 11 sati s tim da je pod ovom svetom misom, nakon popričesne molitve, s. Ružica Ivić, pročelnica za Prijatelje Maloga Isusa, promovirala Statute Društva Prijatelja Maloga Isusa i tom prilikom vrlo lijepo predstavila oca Utemeljitelja slugu Božjega josipa Stadlera, Družbu Služavki Malog Isusa i Društvo PMI. Nakon promocije župnik vlč. Mladen Štivin svečano je blagoslovio Statute i oni su uručeni onim članovima koji su potvrdili svoju pripadnost Društvu Prijatelja Maloga Isusa. Ovim su članovi PMI prihvatili slijediti staze sluge Božjega Josipa Stadlera i na taj način živjeti potpunije svoju pripadnost Bogu hraneći se Riječju Božjom, Euharistijom i vršenjem djela milosrđa. Također je pozvala i simpatizere Društva PMI da svojim sudjelovanjem mogu biti dobri i vjerni svjedoci Maloga Isusa.

Pod svetom misom s. Ružica i s. Vera su svečano, uz pratnju orgulja, pjevale Psalam: Gospodin je pastir moj, kao i nedjeljna čitanja. Sve je bilo tako lijepo i svečano da se duhovna radost mogla osjetiti u srcima svih nazočnih. Za ovo lijepo duhovno iskustvo Bogu smo zahvalne.

s. Genoveva Rajić

  Vijesti - Sve