Nagradni izlet najuspješnijih ekipa vjeronaučne olimpijade

Nagradni izlet najuspješnijih ekipa vjeronaučne olimpijade

Nedelja, 13. 3. 2016.

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije  pod vodstvom predstojnika katehetskog ureda mr.  don Josipa Periša organiziran je nagradni jednodnevni izlet u Dubrovnik za najuspješnije ekipe iz osnovnih i srednjih škola. Iz naše Provincije bila je s. Dolores sa svojom ekipom iz Druge jezične gimnazije –Split. 


Po cjelokupnom sadržaju i programu možemo reći da je taj dan bio kao hodočašće. Sve ekipe prošle su više razina natjecanja  pokazujući znanje ovogodišnje teme vjeronaučne olimpijade:školsko, međuškolsko i županijsko ,odnosno nadbiskupijsko natjecanje.

Dakle, dana 12. ožujka posjetili su Olimpijci najljepši biser na južnom Jadranu grad Dubrovnik. Dan nam je bio poklonjen i sa neba je sjalo sunce. Počeli smo šetnjom dubrovačkim zidinama koje su nam pričale mnoge povijesne priče, zatim Stradun, franjevačku i dominikansku crkvu sa svim sadržajima vjere i kulture pod stručnim vodstvom  gđe Ivane Marić.

Posebni radosni trenutak bio nam je susret sa dubrovačkim biskupom msgr. Matom Uzinićem i katedralnim župnikom don Stankom Lasićem. Oni su nam sve sa srcem pripremili za našu  duhovnu  i tjelesnu okrepu. Sv. Misu smo slavili u crkvi sv. Vlaha a predslavio je mr. don Josip Periš uz prigodnu propovijed . Na kraju smo svi pristupili  grličanju , jer u ovoj crkvi bude kroz cijelu godinu,što je mlađima bilo i posebno drago. Dragocjena nam je bila i mogućnost proći kroz SVETA VRATA MILOSRĐA u dubrovačkoj katedrali pa smo s posebnom pobožnošću iskoristili dar Crkve.

Iako je recimo izlet, sve je odisalo kao jedan jak i dubok duhovno-kulturni hod, ne samo tlom grada nego i vlastitom nutrinom. Nadamo se da nas je sve kako djecu, mlade, tako i mentore i članove povjerenstva cijeli sadržaj dana motivirao ostati i dalje nepokolebljiv uz Isusa koji jedini daje smisao životu i svemu što jesmo.

Željeli smo posjetiti bar na kratko naše sestre u Dubrovniku ali nam to nije uspjelo zbog prebogatog programa koji je ispunio svo vrijeme . Našu zajednicu sestra smo spomenuli u molitvi jer Prijatelji Druge gimnazije- Split i dubrovačka naša zajednica  sestara, zajedno su u molitvenom lancu Provincije.

Ispunjeni raznim blagodatima radosno smo u predvečerje krenuli prema Splitu diveći se ljepoti božjim i ljudskim djelima.

s. Dolores Brkić

  Vijesti - Sve