Održan susret sestara juniorki svih Družbi u Hrvatskoj i BiH

Održan susret sestara juniorki svih Družbi u Hrvatskoj i BiH

Utorak, 7. 5. 2019.

Od 3. do 6. svibnja 2019. u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru (Zidine, Bosna i Hercegovina) održan je susret sestara juniorki svih družbi u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Susret, čija je tema bila „Dinamika psihološkog razvoja u duhovnom životu”, organizirala je Hrvatska redovnička konferencija, a voditelj je bio don Đuliano Trdić.


Don Đuliano govorio nam je o spolnosti, o razlici između samoće i usamljenosti te o važnosti samoće za duhovni rast, istaknuvši kako veliki dio osobne patnje proizlazi iz nemoći da budemo sami sa sobom te da bez susreta sa samim sobom i svojom bolnom nutrinom nema ni susreta s Bogom. Zajednički smo promišljali i u šutnji te o ogovaranju i klevetanju.Uz veoma ispunjen raspored u kojem nam je don Đuliano pokušao dati od sebe što je više mogao nije nedostajalo ni druženja sestara juniorki kao ni radosti i pjesme. Na završetku seminara s. Benedikta Kunić u ime Povjerenstva za trajnu formaciju, zahvalila se voditelju seminara. 5.svibnja, po završetku predavanja posjetili smo Franjevački muzej i galeriju Gorica u Livnu te samostane Školskih sestara franjevki Krista Kralja i Služavki Malog Isusa, koje su nas srdačno primile i ugostile.

Zahvalne Gospodinu i svima koji su omogućili ovaj susret, osnažene poticajima don Đuliana, ali i našim međusobnim poticajima nastavljamo svoj hod za Gospodinom po primjeru naših Utemeljitelja i Utemeljiteljica nadajući se da će nam Gospodin podariti ustrajnost te na svoj put poslati još mladih djevojaka koje će svijetu biti slika Njegove ljubavi.  (s.M.Ž)

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve