Priznanje sestrama: s. Zdenki, p. s. Tugomili i p. s. Elekti

Priznanje sestrama: s. Zdenki, p. s. Tugomili i p. s. Elekti

Petak, 26. 9. 2014.

Povodom proslave Dana Grada Trilja i blagdana Svetoga Mihovila, koji se slavi u ponedjeljak 29. rujna, u Trilju je 26. 9. o. g. održana svečana sjednica gradskog  triljskog vijeća. Sjednici je prethodilo okupljanje pred kipom sv. Mihovila arkanđela, gdje je  župnik don Stipe   Ljubas izmolio odrješenje za poginule branitelje, te su položeni vijenci  i svijeće. 


Na proslavu Dana Grada došle su i neke od naših sestara, zajedno sa provincijalnom glavaricom s. Anemarie Radan . Svake  godine na svečanoj sjednici dodjeljuju se plakete i priznanja zaslužnim građanima. Ove godine  među onima koji su dobile priznanje su i naše sestre: s. Zdenka Tomas (povelju gradonačelnika u ime zbora sv Mihovila Arkanđela za 25 godina rada i djelovanja), p. s. Tugomila Žolo i p. s. Elekta Žolo (posthumno, nagradu Grada Trilja za životno djelo). U ime naših pokojnih sestara s. Tugomile i s. Elekte, priznanje je preuzela provincijalna glavarica s. Anemarie.

1. NAGRADA GRADA TRILJA ZA ŽIVOTNO DJELO -dodjeljuje se POSTHUMNO časnim sestrama (i sestrama) - Ivi s. Tugomili i Ani s. Elekti Žolo

"Za istaknuti život i rad, uživanje ugleda uzomih redovnica, nesebičnog predanja u službi drugima i njihova sveukupno značajnog doprinosa u crkvenom, rodoljubnom i društveno-socijalnom životu grada Trilja i na širem planu Crkve i Republike Hrvatske".

- nagradu će primiti u ime Splitske provincije sestara Služavki Malog Isusa provincijalka s. Anemarie Radan

  Vijesti - Sve