Susret kućnih predstojnica

Susret kućnih predstojnica

Ponedjeljak, 4. 2. 2019.

Susret kućnih predstojnica  splitske provincije sv. Josipa  bio je 1. veljače 2019. u samostanu Srca Isusova i Marijina  u Košutama.


Na ovom susretu uz kućne predstojnice, provincijalnu glavaricu s. Anemarie Radan i provincijalnu ekonomu s. Zorku Radan  sudjelovale su i vrhovna glavarica s. Marija Banić sa svojom zamjenicom s. Anđom Vranješ.

Predavanje na temu: „Ekonomija u službi karizme i poslanja“ te radionice o planiranju i poslovanju  održala je s. Antonia Čobanov.

Prisutne poglavarice su se u diskusiji dotakle  konkretnih poteškoća u  ekonomskom planiranju i poslovanju te pitanju razborite štednje koja nam omogućuje pružanje pomoći potrebitima.

Istaknuto je kako  naša ekonomija koja je  u službi karizme i poslanja  usklađena s državnim zakonima ujedno treba biti i božanska ekonomija koja je usklađena sa zakonima evanđelja i našim Konstitucijama.

U drugom dijelu ovoga susreta kućnih predstojnica bilo je razgovora o pojedinim točkama  koje su sestre dobile kao „Podsjetnik“. Između ostaloga zaključeno je da će Dan provincije  ove godine biti 18. svibnja u Košutama, a prov. Kapitul  30. lipnja do 6. srpnja u Livnu. Sestre predstojnice su pozvane da sa sestrama iz svoje zajednice, koje to mogu, dođu na blagdan sv. Josipa u Košute gdje će nadbiskup Marin Barišić blagosloviti kuću i kapelicu.

s. Vesna Mateljan

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve