U junioratu pod posebnom zaštitom nebeske Majke Marije

U junioratu pod posebnom zaštitom nebeske Majke Marije

Utorak, 1. 8. 2017.

Od 21. do 29. srpnja 2017.g. u Generalnoj kući Družbe boravila je s. M. Marta Vunak, članica Zagrebačke provincije sestara Služavki Maloga Isusa. Njezin boravak bio je upriličen prigodom bliže duhovne priprave za doživotne zavjete. 


Kroz taj zadnji tjedan duhovno ju je pratila s. Marija Banić, savjetnica i pročelnica vijeća za odgoj u Družbi.

Evo što nam je s. Marta napisala u knjigu utisaka na kraju svoje duhovne priprave: „U jednostavnosti djetinjeg srca želim izraziti zahvalu Vrhovnoj upravi Družbe SMI na čelu s časnom majkom s. M. Radoslavom Radek za svako dobro koje sam imala milost primiti za vrijeme priprave na polaganje doživotnih redovničkih zavjeta. Hvala za upućenu riječ! Hvala za vedar i nadom ispunjen pogled! Hvala za molitvu pred Onim koji prikuplja radnike za svoju žetvu! Neka nebeski Zaručnik i njegova Majka Marija bdiju nad ovom zajednicom i svima koji ovamo zalaze.“

Na kraju svoje bliže duhovne priprave za doživotne zavjete, s. Marta nam je posvjedočila da je te milosne dane živjela u posebnoj prisutnosti i zaštiti Blažene Djevice Marije koja je uzor u duhovnosti i služenju Služavki Maloga Isusa.

Molimo Djevicu Mariju da našoj s. Marti bude brižna Majka i čuvarica na putu nasljedovanja njezina Sina – Maloga Isusa. (s.am)

  Vijesti - Sve