Katehistice i sakristanke

Sestre katehistice poučavaju djecu i mlade u vjeri. Uključene su u školski program rada u osnovnim školama te u pastoralni rad župa. 


Opredjeljenje za redovništvo i vjeru svjedoče među članovima svoga radnog kolektiva. Izazovno je svjedočiti vjeru među ljudima koji nemaju iskustvo vjere i ne slijede vjerničke vrjednote. Sestre vjeroučiteljice vidljivi su znak Krista koji se očituje kroz njihove postupke. Iskustvo osobne vjere potiče sestre da dublje žive svoje redovništvo.

Sestre su uključene u pastoralne djelatnosti na župama u kojima borave. Vode župnu katehezu, liturgijsko pjevanje, sakristansku službu, uređuju crkve, organiziraju i vode susrete za različite uzraste djece i mladih.

Kroz duhovne obnove zajedno promišljaju o kršćanskim i redovničkih vrjednotama. Sestre djeluju u župnom apostolatu u Delnicama, Kloštru Podravskom, Krašiću, Maksimiru, Novoj Vesi, Pitomači, Retkovcu, Rijeci, Samoboru, Stenjevcu, Varaždinu. Posvećuju se svim potrebama župe oko uređenja crkve, ukrašavanja oltara, misnog ruha, vođenja liturgijskog pjevanja, pripremanja slavlja i župskih svečanosti, u koje ulažu sva svoja umijeća, vrijeme, snagu i ljubav. 

 

Galerija slika:

  Katehizacija - Sve