Lijepo je biti zajedno Subota, 19. 11. 2011.

SOLIN: Framaši sa svojim duhovnim asistentom fra Franom Doljaninom i Prijatelji Malog Isusa sa pročelnicom s. Vesnom Mateljan proveli su u radnom druženju jedan lijepi dan, 19. studenog 2011. u samostanu sestara služavki Maloga Isusa u Solinu. Animatorica PMI-a Anita Dukić predstavila je prijatelje Malog Isusa, a fra Frano FRAMU. On je ukazao na mnoge sličnosti između sv. Franje i Stadlera.


U radu sa grupama izmijenili su svoja iskustva, a u zabavnom dijelu kroz igre više su se zbližili i upoznali.

Podnevnu molitvu: Krunicu Maloga Isusa i Srednji čas molili su zajedno sa sestrama u kapelici.Od svih točaka dana svima će ostati u dobrom sjećanju susret sa štićenicima samostana – osobama sa poteškoćama u razvoju o kojima se sestre brinu. Mnogima je njihova radost izmamila suzu na oku i odlučili su ih ponovo posjetiti. Dan su završili svetom misom kojoj je prethodila ispovijed.

Fra Frano je govorio o pravom prijateljstvu s Isusom. Pravi prijatelj ne radi za novac kao što ni sestre u ovom samostanu.

Sestre su nam uza sav posao u kući gdje je 20 bolesnika i još toliko starijih i bolesnih sestara, pružile pravo gostoprimstvo, uz slastice bio je tu i svečani ručak. PMI su im na tome zahvalni.

Na kraju ovog dana razišli su se puni lijepih dojmova i odluka da će i u buduće zajedno djelovati služeći Bogu i braći.

s. Vesna Mateljan

  Vijesti - Sve