Novi “Prijatelj Malenih” Utorak, 10. 1. 2012.

 

Dragi Prijatelji Malog Isusa, poštovani čitatelji Prijatelja malenih!

Evo nas ponovo zajedno. Povezao nas je naš najbolji Prijatelj Dijete Isus čiji smo Rođendan ovih dana slavili. Liturgijski smo još u božićnom vremenu, ali zapravo mi smo u ozračju Božića uvijek jer smo Prijatelji Maloga Isusa i u neprestanom smo traženju njegove štalice u dušama ljudi, a u kojoj Isus često zebe, gladan je, bolestan, napušten, zapušten… I dok nas ispunja milina zbog doživljenog božićnog otajstva, nosimo svima radost i ljubav koju smo pred Isusovim jaslicama primili.

Kako se vidi iz vaših aktivnosti koje ste opisali u pjesmi ili prozi, kroz proteklo razdoblje puno se toga lijepoga dogodilo. Bogu hvala. Predlažem da sve naše molitve, dobre misli, aktivnosti i same sebe stavimo pred Isusove jaslice kao poklon Njemu za Rođendan. Ne brinite ako je s malim zakašnjenjem… Kod Njega se drukčije mjeri vrijeme … Sam je rekao: ‐U Boga je tisuću godina kao jedan dan i jedan dan kao tisuću godina.

Hvala Isusu što nam je u najsretnijem trenutku povijesti ljudskog roda došao u liku malog djeteta. Zašto je veliki Bog izabrao doći na našu zemlju kao bespomoćno dijete? Naš Utemeljitelj, sluga Božji Josip Stadler, ima odgovor: ‐jer je htio da Ga ljubimo, a ne da ga se bojimo.

Radosne božićne dane i blagoslovljenu 2012. godinu svima želi


 

Uredništvo

Preuzmite dokument:

  Prijatelj Malenih   (1.44 MB)
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve