Oproštaj od s. Marte Vunak u župi sv. Ivana Krstitelja Nedelja, 31. 7. 2022.

U nedjelju 31.7.2022, u župi sv. Ivana Krstitelja  župnik vlč. Ivan Lastovčić  svečano se zahvalio s. Marti Vunak na vršenju sakristanske službe i vođenju Prijatelja Malog Isusa. Prijatelji Malog Isusa i župljani zahvalili su s. Marti na svemu što je činila za njih i s njima. Ona je dobila premještaj i nove dužnosti u Družbi Služavki Malog Isusa. U samostanu Betlehem na Kraljevcu brinut će o novakinjama, preuzet će dužnost učiteljice novakinja. Velika je to čast i odgovornost. Koliko god župljani, a osobito Prijatelji malog Isusa bili žalosni što ne ostaje s njima, toliko su i sretni što ju mogu otpratiti na novu i vrlo odgovornu dužnost.

Po današnjem Evanđelju mogli su u mislima biti s onima koji nemaju, kao i s onima koji imaju previše, a ne dijele svoje bogatstvo, znanje talente. Zgrtati samo sebi, a ne vidjeti potrebite, davati da ne zna ljevica što čini desnica, uživati u bogatstvu a ne vidjeti nevoljnike, sve je to tuga u kojoj mnogi danas žive, a sva ta bogatstva ne čine ih sretnima, jer gdje nema ljubavi prema dugom nema ni mira, ni blagoslova. Sestra Marta je činila baš to, sve je dijelila s njima i nesebično je župljane usmjeravala uvijek k boljem. U radu Prijatelja Malog Isusa vodila ih je i bila s njima u svakoj molitvi, svakom posjetu bolesnima, druženju s beskućnicima, pomaganju potrebitima u svakoj zajedničkoj akciji za pomoć potrebitima, posjetima ustanovama koje skrbe o potrebitima. Puno je toga bilo, nabrajati sve, u ovom trenutku je nepotrebno, ali sve je to utisnuto u njihova srca.

Ovih tri godine je proletjelo, na trenutke su mislili da je nemoguće išta napraviti obzirom na potres, pandemiju…no, s. Marta je uvijek bila otvorena za svaku ideju, uvijek je pronalazila načina da se planovi ostvare. Uvijek s jednom misli vodiljom prema Utemeljitelju Nadbiskupu Josipu Stadleru – imati srce majčinsko za potrebe bližnjih.

Sestri Marti želimo blagoslovljen rad i služenje, želimo da postulanticama, budućim novakinjama prenese znanje, uputi ih na put duhovnog sazrijevanja. Neka s Božjom pomoći ulije spoznaje o ljepotu života u Družbi Služavki malog Isusa. Naša draga s. Marta  biti će uvijek u našim molitvama, mislima i srcu.

Molimo da što više djevojaka osjeti želju, poziv da postane Služavkom Malog Isusa.

U ime župljana i članova DPMI-a s. Marti je zahvalila gđa Mirjana Džajo:

"Draga sestra Marta
Vjerujte, nije lako s malo riječi reći puno i iskazati sve ono lijepo i hvale vrijedno što smo dijelili s Vama u radu za dobrobit ove župe i ove župne zajednice oko organizacije i realizacije raznih događanja, blagdana, animiranja PMI a bilo ih je ovih godina puno. Za sve to izreći i nabrojiti trebalo bi puno i vremena i puno ispisanog papira. "Što reći osim jedno veliko HVALA,  blagoslov je bio imati Vas u župi".
Želimo da Vam Gospodin po zagovoru Vašega utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera udjeli svako dobro na daljnjem vjerničkom i redovničkom putu i neka Vas prati Božji blagoslov.
Draga sestra Marta, ostajete u našim molitvama, kao što vjerujemo da ni Vi nećete zaboraviti nas, našu i vašu župu."

Sandra Šulj, animatorica PMI župe sv. Ivana Krstitelj

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve