Gromiljak, 18. prosinca 2016.

Humanitarni Božićni koncert RUKA LJUBAVI

Dana 18. prosinca, u večernjim satima u dvorani OŠ Gromiljak, Prijatelji Malog Isusa zajedno sa s. Marinom Perić, pročelnicom Društva Prijatelja Malog Isusa i vlč. Ilijom Karlovićem, župnikom župe Imena Marijina Gromiljak organizirali su humanitarni Božićni koncert pod nazivom „Ruka ljubavi“. 


Koncert je započeo pjesmom „Dvorani neba“ koju je izveo veliki zbor Imena Marijina - Gromiljak te pjesmom „Svim na zemlji“,  a potom je vlč. Karlović uputio riječi pozdrava svim nazočnima. Župnik je pozvao sve okupljene da nastoje u svome životu činiti djela milosrđa i ljubavi riječima svete Majke Terezije: „Želiš li moje ruke, Bože, da bi cijeli dan pomagale onima koji trebaju pomoć. Bože, dajemtisvojeruke. Bože, danastidajemsvojenoge. Želiš limojenoge, dabičitavdan, svakidan, odlazilekonimakojimajepotrebanprijatelj. Želiš limojglas, Bože, dabičitavdangovorioonimakojimasupotrebnetvojeriječiljubavi. Bože, danastidajemsvojglas. Želiš limojesrce, Bože, odzoredomraka, dabivoljelosvebeziznimke. Bože, danastidajemsvojesrce.”

Svečanosti ovoga događaja doprinijeli su Prijatelji Malog Isusa, prvačići OŠ Gromiljak, bend „Emaus“, gospodin Anto Stanić, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Lepenica, Sportsko kulturno umjetničko društvo Gromiljak, Kiseljačke mažoretkinje „Mrvice“  svojim odazivom i nastupom. Pjesmama i plesom pozvali su Malenog Isusa da dođe u srce svakog čovjeka, tu nastani i ostane. Svim nazočnima riječi zahvale uputila je i s. Marina kazavši: „Iskrena hvala vama, dragi prijatelji– dragi dobročinitelji, što zajedno s nama dijelite zajedništvo ove večeri. Vaša nazočnost nam govori da nastavimo činiti djela ljubavi i milosrđa, da se nikad ne umorimo biti blizu dobrotom i ljudskom toplinom onima kojima je to potrebno. Hvala vam na vašim otvorenim srcima i ispruženim rukama.Sve vas srdačno  pozdravljam  i zahvaljujem na velikodušnoj otvorenosti i pomoći koju ste nam iskazali. Ovo vrijeme došašća je vrijeme radosti i iščekivanja, dragocjeno vrijeme u kojem odabiremo više se posvetiti Bogu i bližnjima.  Ovo nas vrijeme potiče da učinimo sve kako bi used društva u kojem živimo  zablistala Isusova prisutnost, a zablistat će samo po ljubavi koju budemo darivali jedni drugima, samo po praštanju i dobrim djelima. Božić govori o ljubavi koju Bog ima prema nama, a ovaj humanitarni Božićni koncert je izraz i svjedočanstvo radosne vijesti te vaše ljubavi i dobrote prema bližnjem u potrebi. Stoga vam zahvaljujem što ste  otvorili vrata svoga srca,te tako u vašem životu dopustili dobru da raste i dalje.“- kazala je s. Marina te pozvala sve izvođače i okupljene da za kraj otpjevaju pjesmu „Radujte se narodi“.

Svi prihodi ovogodišnjeg humanitarnog Božićnog koncerta namjenjeni su za "Projekt našeg srca" - pomoć obiteljima u potrebi.

Prigodan domjenak i druženje su se nastavili u školskom holu uz razgovor i pjesmu.

D.T.

 

Galerija slika:

  Projekt našeg srca - Sve